У Каннах вже назвали можливих переможців та фільм-фіаско

У Каннах вже назвали можливих переможців та фільм-фіаско

Укрінформ
Залишається кілька годин до того, як журі 69 Каннського фестивалю оголосить переможця Каннського кінофестивалю.

Кінокритики, глядачі та дистриб’ютори вважають, що «Золоту пальмову гілку» можуть отримати один з трьох фільмів-фаворитів: комедія «Тоні Ердманн» (Німеччина) німкені Марен Аде, жіноча драма «Джульєтта» (Julieta, Іспанія) іспанського майстра Педро Альмодовара та фільм «Вона» (Elle, Франція-Німеччина-Бельгія) режисера Пола Верховена, повідомляє телеканал France-3

«Очевидно, що він («Тоні Ердманн») залишився в пам'яті багатьох глядачів фестивалю. Це фільм-несподіванка з Німеччини, яка рідко представлена в Каннах...його показ незвичне явище тут», - зазначила спеціальний кореспондент France-3 Наталі Хейтер.

За її словами, крім німецької кінокартини драму «Джульєтта», Педро Альмодовара також називають у числі претендентів на "Золоту пальмову гілку".

Показ кінокартини «Тоні Ердманн» відбувся 14 травня. Фільм ще у вигляді заявки став несподіванкою, адже саме його оргкомітет вперше у числі трьох «жіночих робіт» відібрав для показу в основному конкурсі. Це фільм про батька, що жартома влаштовує засідки доньці, вважаючи, що та втратила почуття гумору. Рейтинг картини випереджав інші, набравши майже 4 бали, у той час як іншим фільмам-претендентам на "Золоту пальмову гілку", кінокритики накинули трохи більше 2 балів.

Французькі спеціалізовані видання Le Film і Positif та американське Hollywood Reporter також віддали перевагу роботі німкені. «Це фільм, який може сподобатися багатьом глядачам, тому що він про цікаве універсальне. Фільм смішний, але водночас має дуже сильний фінальний сюжет, ну і зрештою стосунки між батьками і дітьми, а у більш загальному плані, це висновок того, що ми зробили зі свого життя», - зауважив кінокритик Positif Філіп Рує.

Прихильність до другої картини «Джульєтта» першими висловлювали букмекери. Це драма про «жіночий всесвіт», яка стала 20-м кінопроектом іменитого іспанця Педро Альмодовара, вийшла у прокат на його батьківщині ще 8 квітня. Маестро, який чудово знається на жіночій психології, сам написав сценарій «Джульєтти» та покликав зніматися Адріану Угарте, Емму Суарес і Россі Де Пальма. Ця історія розповідає паралельно про два періоди у житті героїні - сучасний та 30-річної давнини. Зараз Джульєтта перебуває у нестійкому психічному стані, але три десятиліття тому вона була щасливою і насолоджувалася життям. Невблаганна доля, комплекс провини і незбагненна таємниця змусять героїню відмовитися від близьких і підштовхнуть її до катастрофи, від якої може врятувати лише диво.

Третім у списку фаворитів кінокритики та глядачі віддають перевагу фільму «Вона» (Elle, Франція-Німеччина-Бельгія) режисера Пола Верховена з французькою актрисою Ізабель Юппер у головній ролі.

Натомість найбільшим фіаско Канн критики майже одноголосно називають фільм американського режисера Шона Пенна «Остання особа» (The Last Face, США). 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-