Скандал на КіноДоку: глядачів обурив фільм про сепаратистів

Скандал на КіноДоку: глядачів обурив фільм про сепаратистів

Укрінформ
Документальна стрічка "Зворотній бік місяця" Леоніда Канфера викликала обурення глядачів І Міжнародного фестивалю документального патріотичного кіно "КіноДок", які, зрозумівши, про що вона, виходили з зали. До кінця фільм не показали, тому що він з невідомих причин перервався.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Журі фестивалю, однак, на прес-конференції заступилося за картину і режисера.

"Ніколи не треба робити поспішних висновків. Цей фільм треба додивитися до кінця, і тоді точка зору буде іншою. Те, що відбувається з того боку, теж треба розуміти і бачити", - сказав народний артист України, член журі Богдан Бенюк.

За його словами, знімаючи фільм, режисер (він же оператор, сценарист і монтажник) ризикував своїм життям. Адже, як розвідник, проник у середовище сепаратистів так званої "ЛНР", знайшов потрібних йому людей, розповів про їхній шлях, більше того, "засвітив" їхні імена.

На думку Бенюка, глядачам важливо розуміти не тільки самих себе, а й супротивника. А для цього треба знати, що він робить, чому і який біль відчуває.

Фільм "Зворотній бік місяця" був створений у 2016 році телеканалом "ЕСПРЕСО". Він розповідає про три дні з життя окремої роти "ЛНР": перед боєм, під час бою та після нього. В анотації до стрічки йдеться, що це "болюча та повчальна історія молодого хлопця та приклад того, як пропаганда приводить в окопи".

Повторити показ перерваного фільму організатори "КіноДоку" пообіцяли в неділю, 22 травня.

Демонстрація картин І Міжнародного фестивалю документального патріотичного кіно "КіноДок" триває вже другий день. У конкурсі беруть участь 20 фільмів, відібраних із 70-ти, поданих на фестиваль. Більшість із них - про столичний Євромайдан і АТО. Переможців журі оголосить сьогодні на закритті мистецького заходу о 20-й годині.

Фото: URA.Ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-