Луганський

Луганський "театр у вигнанні" зіграє виставу на "Мельпомені Таврії"

Укрінформ
Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр, який змушений був залишити Луганськ і переїхати в Сєверодонецьк, візьме участь у XVIII Міжнародному театральному фестивалі "Мельпомена Таврії" у Херсоні

Про це поінформував на прес-конференції президент Міжнародного театрального фестивалю "Мельпомена Таврії", керівник Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру ім. Миколи Куліша Олександр Книга, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наш режисер Сергій Павлюк відряджений до Сєвєродонецька, ставить виставу "Ніч на полонині", яку вони (колектив Луганського театру - ред.) привезуть 28 травня на Міжнародний фестиваль "Мельпомена Таврії"", - розповів Книга.

За його словами, на Херсонщині луганчани зіграють цю виставу "в лісовому театрі, на природі".

Книга також повідомив, що Херсонський театр ім.Куліша подарував Луганському театру декорації ще до однієї вистави. "Це є наша допомога луганчанам, які виїхали зі свого міста. Адже театр виїхав лише з однію печаткою", - зазначив він.

Як наголосив президент фестивалю, Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр "теж на передовій, на передовій культурного фронту".

Як повідомляв Укрінформ, у Херсоні у п'ятницю розпочався XVIII Міжнародний театральний фестиваль "Мельпомена Таврії". 29 театрів з 20 по 28 травня покажуть херсонцям 32 вистави. Серед учасників фестивалю - колективи з Києва, Полтави, Кіровограда, Миколаєва, Херсона, Чернівців, Львова, Чернігова та інших міст України, а також з Грузії, Румунії, Угорщини, Португалії, Австрії та Литви.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-