Правовласники «Фіксіків» вирішили подати в суд на «Єдину Росію»

Правовласники «Фіксіків» вирішили подати в суд на «Єдину Росію»

Укрінформ
Власник авторських прав на мультсеріал «Фіксіки» - компанія «Аероплан» - готується подати до суду на відділення «Єдиної Росії» в Пермі за використання персонажів мультфільму в політичній агітації.

Про це повідомляє РБК з посиланням на заяву на сайті компанії.

"Продюсерська компанія «Аероплан», яка є правовласником анімаційного серіалу «Фіксіки», готується подати позов проти пермського відділення «Єдиної Росії». Приводом до позову послужив захід, що пройшов в одному з дитячих садків міста, де за допомогою героїв серіалу агітували за «Єдину Росію».

Позов також збираються подати проти організаторів заходу (керівництва дошкільного навчального закладу), які надали майданчик для його проведення, йдеться у повідомленні.

Гендиректор «Аероплану» Юлія Софронова висловила обурення «піратським використанням наших героїв у політичних цілях... Маленькі діти та проекти для них повинні бути поза політикою», - переконана вона.

Софронова зазначила, що це не перший випадок порушення авторського права при використанні персонажів мультфільмів «у небажаному контексті».

«Ми зіткнулися навіть з такими абсурдними фактами, коли регіональні відділення ДІБДР, які самі є частиною правоохоронної системи, постійно залучають для своїх заходів нелегальних аніматорів в костюмах наших персонажів. Але якщо пояснення правил дорожньої безпеки дітям хоча б має благородну мету, то політична агітація серед дітей - просто дикість», - заявила гендиректор «Аероплану».

Про захід, що відбувся в пермському дитячому садку, у  ході якого одягнені в костюми героїв мультсеріалів - Свинки Пеппи і Фіксіків - аніматори агітували за кандидатів від «Єдиної Росії», повідомляло пермське видання «В курсе», опублікувавши відповідне відео.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-