Українку в Каннах нагородили за найкращий сценарій

Українку в Каннах нагородили за найкращий сценарій

Укрінформ
Українка Марися Нікітюк стала переможницею церемонії 10-ї сесії ScripTeast Award за кращий сценарій під назвою «Коли падають дерева», що пройшла у рамках 69-го Каннського фестивалю.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Франції.

«Цьогорічна нагорода імені Кшиштофа Кешльовського ScripTeast присуджується сценарію з неймовірним кінематографічним потенціалом. П’янке суцвіття персонажів та наративів, зіткане, щоб створити надзвичайний світ - водночас страшний, чарівний, чуттєвий та захопливий, і завжди дуже справжній. Письменницька уява блискуче грає на сторінках сценарію і ми з нетерпінням чекаємо екранного втілення цього авторського бачення», - йдеться в офіційній заяві консультативної ради нагороди.

За словами упорядників ювілейної церемонії ScripTeast Award імені Кшиштофа Кешльовського за найкращий сценарій з Центральної та Східної Європи, написаний та розроблений в межах сценарної програми Незалежної Кінофундації, у програмі взяли участь 11 проектів з 7 країн регіону. Зокрема, за нагороду боролися сценарії написані авторами з Польщі, Румунії, Литви, Болгарії, Словаччини, Грузії та України.

Згідно з рішенням консультативної ради, до якої увійшли відомі зірки кінематографу Сенді Ліберсон, Манфред Шмідт, Антоніо Саура, Саймон Перрі, Даріуш Яблонський та очільники навчальної програми ScripTeast Том Абрамс та Крістіан Рот, нагороду отримав сценарій «Коли падають дерева» Марисі Нікітюк з України. Крім почесної відзнаки, сценарій Марисі Нікітюк «Коли падають дерева» також отримав 10 тисяч євро на подальше виробництво фільму.

За результатами попередніх програм було створено 18 фільмів і ще 12 наразі запущено у виробництво.

Роботою над фільмом за сценарієм Марисі Нікітюк вже займається компанія Директорія Кіно, продюсер Ігор Савиченко, початок зйомок заплановано на серпень 2016 року.

Нагадаємо також, що проект отримав підтримку Державного агентства з питань кінематографії України, відзнаку найкращого проекту на пітчингах ОМКФ 2014 року, а також було презентовано на Baltic Events, DAB, та MAIA Workshops.

Український глядач зможе побачити стрічку вже 2017 року.

Фото: facebook.com/savychenko

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-