Канни: Сьогодні позмагаються драма Ніколса та трагікомедія Джармуша

Канни: Сьогодні позмагаються драма Ніколса та трагікомедія Джармуша

Укрінформ
У рамках 69 Каннського фестивалю за «Золоту пальмову гілку» сьогодні змагатимуться драма «Кохаючи» (Loving, США - Велика Британія) американського режисера Джеффа Ніколса та філософська трагікомедія «Патерсон» (Paterson, США) його співвітчизника Джима Джармуша.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили в оргкомітеті кінофестивалю.

Перший драматичний фільм є світовою прем’єрою, що відбудеться у Каннах, знятий Джеффом Ніколсом. Він розповідає про міжрасові шлюби в США. Сюжет цієї кіноісторії розвивається довкола життя подружжя Лавінг, яких засуджують до тюремного ув'язнення за вступ у міжрасовий шлюб. Фільм заснований на реальних подіях і відбувається в 1958 році в американському штаті Вірджинія в епоху боротьби афроамериканців за громадянські права. Головні ролі у фільмі зіграли Джоел Едгертон (Річард Лавінг) та Рут Негга (Мілдред Лавінг).

Прем’єра фільму Ніколса на Лазуровому узбережжі робить його одним з небагатьох режисерів, що брали участь з двома картинами в конкурсі Берлінського і Каннського фестивалів в один рік. Узимку його фільм «Спеціальний опівнічний випуск» (Midnight Special) боровся за «Золотого ведмедя» в Берліні. У Каннах Джефф Ніколс не новачок, його картина «Укриття» (Take Shelter) була відібрана до програми «Тиждень критики» у 2011 році, а вже наступний фільм «Мад» (Mud) з Меттью МакКонахі в головній ролі брав участь в офіційній програмі.

Друга кінокартина, яку покажуть сьогодні у Каннах, є філософською трагікомедією про водія автобуса Патерсона, який живе в місті Патерсон штату Нью-Джерсі (США). Прізвище водія та назва міста, де відбувається дія, не єдина омонімія (звуковий збіг мовних одиниць різних за значенням) фільму. Водія грає актор на ім’я Адам Драйвер. Така гра слів є навряд чи випадковою, скоріше візитівкою Джима Джармуша. «Це дуже джармушевський фільм» - лаконічно констатував директор Каннського кінофестивалю Тьєррі Фремо. Фільм розповідає про один тиждень рутинного життя кіногероя, який разюче відрізняється від життя його мрійливої коханої жінки. Її чергова мрія - розкрити поетичний талант свого обранця. Дівчину-мрійницю Лору зіграла іранська акторка Гольшифте Фарахані.

Фото: leprogres.fr

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-