Джамала зачарувала Європу - німецькі ЗМІ

Джамала зачарувала Європу - німецькі ЗМІ

Укрінформ
Українська співачка кримськотатарського походження Джамала буквально зачарувала Європу.

Таку оцінку виступу Джамали на пісенному конкурсі Eurivision-2016, що завершився у ніч на неділю, дає німецьке видання Focus

"Джамала з її піснею "1944" штурмом завоювала серця європейців, ставши за одну ніч новою зіркою європейського музичного небокраю. Вона зачарувала Європу", - пише видання.

Воно знайомить читача з самою виконавицею та історією написання пісні, яка зворушила багатьох людей. Журналіст також відзначає, що пісня ще до початку конкурсу викликала гарячу дискусію, що "російські політики з Криму заявили, що Україна використовуватиме пісню тільки для того, щоб з тодішньої трагедії кримських татар напасти на Росію, аби Європа отримала неправдиве поняття про уявну загрозу татарам в анексованому Росією Криму".

Журнал також відзначає, що Джамала - досвідчений музикант і у 2011 році вже брала участь у національному турі на вихід у Євробачення, зайнявши тоді 3 місце. Всього в арсеналі співачки вже п'ять альбомів, "при цьому її стиль пронизує поєднання багатьох різних жанрів: окрім джазу, соулу і R&B Джамала також часто використовує у своїх композиціях класичні елементи та елементи церковної музики". Автор називає Джамалу майстром "змішувати світову музику з міцним корінням у Криму".

Для того, щоб перемогти сьогодні на Євробаченні недостатньо бути просто гарним виконавцем, погоджується і видання Tagesspiegel. «На ESC (Євробаченні - ред.) вимагається більше, ніж манга-вбрання: у кращому разі, необхідне потужне послання, що викликає мурахи по шкірі, як показала Джамала», - пише журналіст.

На відміну від німецької конкурсантки Джемі-Лі, «милої дівчини в милому костюмі, яка співає милий-милий текст на милу музику» співачка Джамала з гордою осанкою і потужним голосом зробила зі свого виступу явище. Німцям пора б зрозуміти, що саме треба для європейського музичного конкурсу, нарікає автор.

Більшість німецьких ЗМІ, ніскільки не зменшуючи талант українки, все ж пишуть, що політичний підтекст мав місце, як і неодноразово останніми роками, і що боротьба спочатку розгорталася між конкурсантами з Росії та України саме в ідеологічному ракурсі.

Німецька виконавиця посіла у Стокгольмі останнє місце.

Минулого року ФРН також виявилася на конкурсі останньою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-