Вчені знайшли середньовічну

Вчені знайшли середньовічну "Карту Пекла"

Фото
Укрінформ
Вчені знайшли у німецькому Любеку манускрипт "Карта Пекла" XV століття, згідно з яким стала відома дата Судного дня і кінця світу.

Про це повідомляє National Geographic.

Вченими виявлено забутий старовинний манускрипт, який була знайдено у місті Любек, що розташоване у Німеччині.

На даний момент рукопис знаходиться в Бібліотеці Хантінгтона, штат Каліфорнія, де його і побачив голландський дослідник Ван Дузер.

Уважно переглянувши манускрипт, історик зрозумів, що в його руках знаходиться "Карта Пекла" XV століття з записами причин Судного дня і його датою. Історик припускає, що автором міг бути "близький до культурної еліти" лікар на ім'я Баптиста.

На кількох аркушах написані і намальовані причини кінця світу, вся робота вкрай антиісламістська, адже саме після пришестя Ісламу і починається кінець усього живого на Землі. Антихрист мав прийти у наш світ у 1651 році і почати переконувати людей слідувати йому за допомогою обману, жорстокості, хитрості і помилкового божества, тобто, будь-якого іншого, крім християнського Бога.

Судний день мав настати в 1661 році. Крім цього, в "Карті Пекла" написані деякі географічні та астрологічні факти, які набагато випереджають знання того часу. Приблизна дата, коли автор створював рукопис, названа в періоді між 1486 і 1488 роками.

Фото: THE HUNTINGTON LIBRARY, LIBRARY OF CONGRESS

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-