У Києві нагородили переможців конкурсу молодих піаністів пам'яті Горовиця

У Києві нагородили переможців конкурсу молодих піаністів пам'яті Горовиця

Укрінформ
ХІ Міжнародний конкурс молодих піаністів пам'яті Володимира Горовиця завершився тріумфальним виступом у Національній філармонії України фіналістів середньої групи та врученням найголовніших призів.

Про це повідомляє прес-служба Мінкультури.

"Першу премію (5 тис. доларів США) та золоту медаль у Середній групі завоював Олексій Канке з України. Друга премія та срібна медаль, а також четверта премія не присуджувалися. Третю премію та бронзову медаль одержав Джордже Радевські з Сербії. На п'ятій сходинці - учасник із Китаю Чень Ванчуань. Три окремі шості премії цього року одержали Марія-Десіслава Стойчева з Болгарії, українець Ілля Овчаренко та Павле Крстіч, який представляв одразу дві країни - Сербію та Австрію", - ідеться в повідомленні.

У Молодшій групі переміг конкурсант із Китаю - Лао Жуй Сі, який отримав і першу премію (2 тис. доларів США), і золоту медаль, і спеціальний приз для наймолодшого учасника у своїй категорії - йому лише 11 років. На другому й третьому місцях, відповідно, українці Роман Федюрко та Дмитро Семикрас. Четверте, п’яте і шосте місця - також у наших співвітчизників: Миколи Мирошниченка, Аліси Заїки та Марії Мацієвської. Лауреати отримали грошові нагороди, дипломи та відзнаки.

У групі "Горовиць-Дебют" українські піаністи виграли у трьох номінаціях з чотирьох: одну першу премію здобула 8-річна киянка Катерина Єлисєєва і дві - 10-річна Христина Михайличенко. Ще одну першу премію - учасник із Білорусі Кирило Барташевич.

Спеціальний гість із Франції художній директор Асоціації Анімато Маріан Рибіцкі забезпечив переможцеві Олексію Канке власний приз - талановитий український піаніст виступить із концертом у Парижі, в залі Альфредо Корто.

Як повідомлялося, у складі журі конкурсу цього року - Валерій Козлов (голова журі у групі "Горовиць-Дебют" та Молодшій групі, Україна), Олександр Злотник (голова журі у Середній групі, Україна), Валіда Расулова-Сук (США), Альберто Нозе (Італія), Ельза Колодін (Німеччина), Манана Доіджашвілі (Грузія), Войцех Світала (Польща).

В ХІ Міжнародному конкурсі молодих піаністів пам’яті Володимира Горовиця взяли участь 77 юних музикантів з різних країн світу. Крім українців, за головні призи змагалися учасники з Австралії, Австрії, Білорусі, Болгарії, Італії, Китаю, Сербії.

Фото: glierinstitute.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-