Кримчанин переміг у всеукраїнському конкурсі цифрового мистецтва

Кримчанин переміг у всеукраїнському конкурсі цифрового мистецтва

Укрінформ
Кримчанин Євген Красуля переміг у всеукраїнському конкурсі для молодих художників цифрового мистецтва.

Про це повідомляє організатор конкурсу ComfyArtPrize – компанія Comfy, передає Крим.Реалії.

Євген Красуля, який наразі живе у Києві, отримавши головний приз, тепер відправиться на стажування до Академії мистецтв у місті Лодзь (Польща).

"Моя робота називається «Період». На ній візуальний ритм пейзажу заломлює пряму лінію, розділяючи її на періоди. Знімок було зроблено на горі Чатир-Даг у Криму, коли український півострів був вже окупований. Я кримчанин. Це був дуже непростий для мене період - я розумів, що не скоро зможу повернутися до Криму і знову побачити рідні пейзажі. Робота висловлює сподівання, що будь-який період закінчується, і, змінюючись, розпочинається новий виток", - сказав переможець.

Організатори конкурсу стверджують, що автори п'яти найкращих робіт серед 55 фіналістів отримали цінні призи і гранти на навчання.

П'яте і четверте місце зайняли роботи Ганни з Сімферополя «Білий шум» і Олексія Войтих із Запоріжжя «UrbanCircuit». Вони отримали графічні планшети.

Третє і друге місце в Іларіона Карнауха з Дніпропетровська «Dogs» і Мирослави Шевченко з Харкова. Їм вручили сертифікати на навчання у Kyiv Academy of Media Arts.

Приз глядацьких симпатій і сертифікат на 10 000 гривень для придбання техніки отримала Валерія Пітлик з Харкова.

На нагородження приїхав польський художник, арт-куратор, дослідник вуличного мистецтва і член жюрі конкурсу Артур Вабик.

Як повідомляють організатори, за місяць на онлайн платформу конкурсу СomfyArtPrize  подали понад 2700 робіт із 102 міст України, з яких експертна рада вибрала 55 найкращих - їхні автори отримають грошовий приз у розмірі 5 000 гривень, а самі роботи будуть розміщені по всій країні в оновлених магазинах Comfy.

"За короткий проміжок часу ми отримали величезну кількість робіт. Вони всі дуже різні, але з їхньою допомогою можна оцінити стан сучасного мистецтва в Україні загалом. Багато художників все ще мислять традиційно, не сучасно. Працюють з естетикою, а не зі значеннями" - відзначила художній керівник конкурсу, арт-менеджер Катя Тейлор.

На її думку, завдяки цьому конкурсу вдалося підвищити інтерес до сучасного мистецтва найбільш широкої аудиторії і показати, що воно не стоїть на місці, заслуговує на увагу та підтримку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-