Музичне меню травня 2016

Музичне меню травня 2016

Аналітика
Укрінформ
Чим частуватимуть шанувальників музики столичні концертні майданчики у травні-місяці

ДЕЛІКАТЕСИ ДЛЯ ШАНУВАЛЬНИКІВ ЗАРУБІЖНОГО РОКУ

Korpiklaani, 7 травня, Sentrum

Фінський фолк-метал гурт Korpiklaani вперше виступить в українській столиці. Але у нашій країні існує вельми велика спільнота її фанів, які не пропустять цей концерт. Відзначимо, що на озброєнні у веселих фінів низка не дуже традиційних для «металевого» року інструментів - скрипка, флейта, мандоліна, а також зовсім екзотичні йоухікко та торупіль.

Бенджамин Клементайн, 14 травня, Міжнародний центр культури та мистецтв (Жовтневий палац) 

Мабуть, це найбільш гучний травневий концерт зарубіжного виконавця. Наразі популярність цього британського автора-виконавця як удома, так і за межами Об'єднаного Королівства, просто зашкалює. Музикант презентуватиме київським слухачам свій альбом «At Least For Now», який виборов премію Mercury Prize 2015 за кращий незалежний диск року у Великій Британії, обійшовши таких потужних конкурентів, як Florence+The Machine, Apex Twin, Jamie XX та інші.  

Public Image Ltd., 20 травня, Атлас, Київ, а також 21 травня, ККЗ «Україна», Харків

Вперше в Україну приїде справжня легенда панк-року Джон Лайдон (відомий ще як Джонні Роттен), колишній фронтмен культового гурту Sex Pistols. Наразі він виступає разом з групою Public Image Ltd., яку заснував після виходу з Sex Pistols. Саме ця команда і дасть два концерти в нашій країні - у Києві та Харкові. До речі, на «розігріві» у гостей - ще одна культова команда, наша, українська. Це неповторні «Брати Гадюкіни».  

Oomph!, 21 травня, Bingo

27 років на сцені, 12 випущених альбомів, гастролі по всьому світі - такий творчий доробок німецького тріо Oomph!, яке вважається одними з піонерів стилю industrial metal. Навіть такі аси, як Rammstein, визнають, що музика трійці з Вольфсбурга була і для них джерелом натхнення. Концертом у Києві команда закінчить європейське турне, в рамках якого вона дасть 18 концертів у Німеччині, Франції, Іспанії, Швейцарії і, нарешті, Україні. Німецькі гості презентують своїм прихильникам свій найновший альбом «XXV». 

Nightwish, 22 травня, Палац «Україна»

Цей травень можна вважати місяцем фінського року в Києві, оскільки крім Kopriklaani у столиці очікується концерт одного з найпомітніших фінських гуртів - Nightwish. Команду заснував композитор и клавішник Туомас Холопайнен. Стиль групи її засновник описує так: «Ми граємо мелодичний heavy metal з жіночим вокалом. Багато років місце за мікрофоном займала Тарья Турунен, але тепер вона розвиває свою досить успішну сольну кар'єру. З 2013 року за лід-вокал відповідає нідерландська співачка Флор Янсен. У Києві Nightwish презентує свій останній альбом Endless Form Most Beautiful

Кен Хенслі, 30 травня, Docker Pub

Нашим читачам відомо, що у квітні ветерани британського хард-року Uriah Heep, можна сказати, «порвали на шматки» концертний зал Sentrum. А наприкінці травня в столицю завітає один із засновників та автор багатьох хітів цієї команди, клавішник та вокаліст Кен Хенслі. Він запропонує слухачам акустичну програму. На сцені - лише він сам, гітари та клавішні. Можна сказати, що це буде своєрідний творчий вечір не лише з виконанням пісень, а й з розповідями про іх історіі та іншими цікавинками. Дуже вирогідно, що після концерту відбудеться автограф-сесія. 

Bloom Twins, 11 травня, Atlas

Дві сестри-близняшки Bloom Twins - британська група з українським корінням. Аня і Соня Купрієнко виросли у Броварах, а музикою почали займатись з 5 років. До речі, у їхньому арсеналі дійсно багато інструментів - клавішні, флейта, губна гармошка, барабани. Свій стиль дівчата називають Dark Pop. У групи потужна енергетика, якою вона заряджає свою аудиторію. Нещодавно дует завершив гастрольний тур із такими зірками, як Duran Duran та Seal. А ще цікаво, що у дні Майдану дівчата записали кавер відомої пісні Боба Марлі Get Up, Stand Up, присвятивши його нашій Революції Гідності. 

СМАКОЛИКИ ДЛЯ ЦІНИТЕЛІВ СУЧАСНОЇ УКРАЇНСЬКОЇ МУЗИКИ

Украбіллі Вибух #12, Atlas, 30 квітня - 1 травня  

12-й традиційний фестиваль рокабіллі та украбіллі цього року проходить у клубі Atlas. У ньому беруть участь півтора десятки популярних гуртів із різних куточків України, серед яких такі аси і майстри своєї справи, як Ot Vinta, WiseGuyz, Руки'в Брюки та інші. 

Skansen Music Fest, Музей Пирогів, 2-3 травня

Національний музей народної архітектури та побуту (Музей Пирогів) запрошує гостей на розважальне музичне сімейно-молодіжне свято Skansen Music Fest. Основна мета заходу - організація здорового, активного відпочинку, зростання рівня дбайливого ставлення до природи та популяризація сучасної української музики. У музичній програмі свята візьмуть участь як молоді, так і вже відомі виконавці. 

Рок-опера «Орфей і Еврідіка назавжди», 19 травня, Національний академічний оперний театр ім. Т.Шевченка

Світова прем'єра рок-опери «Орфей і Еврідіка назавжди» відбудеться у Національній опері. Багато в чому ця вистава є інноваційною. Наприклад, у проекті залучені солісти з незвичайними голосами: дискант, тенор-альтіно, бас-профундо. А усього в виставі бере участь більше 100 віртуозних музикантів симфонічного оркестру, академічний хор та DJ. Авторство цього унікального музичного проекту належить українському композиторові Михайлові Брунському.  Після київської прем'єри «Орфей» відправиться у гастрольне турне до Японії, Китаю та ОАЕ, а далі - європейські музичні майданчики. 

Джамала, 24 травня, Палац «Україна»

Після повернення з фіналу Євробачення у Стокгольмі (бажаємо їй успіху!) неперевершена Джамала дасть сольний концерт у головному палаці країни. Він завершить її великий всеукраїнський гастрольний тур «Шлях додому». Прозвучать і популярні пісні, і безумовно пісня для Євробачення «1944». А взагалі в основі концертної програми лежить новий альбом «Подих».    

«Козацькому роду нема переводу», 25 травня, Палац «Україна» 

Феєричне дійство «Козацькому роду нема переводу» присвячене 500-річчю першого українського гетьмана, засновника Запорізької січі Дмитра Вишневецького. Серед учасників святкового концерту - Василь Зінкевич, Тарас Петриненко, Злата Огневич, Наталія Бучинська, гурт KOZAK System та ін. Частина коштів від концерту буде спрямована на лікування постраждалих воїнів АТО. 

ДЕСЕРТИ ДЛЯ ШАНУВАЛЬНИКІВ ДЖАЗУ 

Ніно Катамадзе та Insight, 26 травня, Міжнародний центр культури та мистецтв (Жовтневий палац) 

Чудову грузинську вокалістку Ніно Катамадзе дуже люблять у Києві, і вона відповідає взаємністю, виступаючи тут досить часто, і завжди з аншлагами та теплим прийомом публіки. Цього разу грузинська джаз-діва презентуватиме свій новий альбом Yellow. Київ стане не єдиним українським містом, де співачка продемонструє свої неабиякі вокальні якості. 24 травня вона даруватиме своє мистецтво одеським слухачам. 

Hommage a Miles Davis, 26 травня, Caribbean Club

Саме у цей день, 26 травня, легендарному американському джазовому трубачеві та композиторові Майлзу Девісу виповнилося б 90 років. Свою шану і данину поваги до великого музиканта віддадуть учасники проекту Supremus. У програмі - авторські присвяти ювілярові, п'єси у його стилі, і, нарешті, виконання відомих композицій Майлза Девіса. 

Олександр Птиця

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-