Фільми переможців житомирського фестивалю покажуть на

Фільми переможців житомирського фестивалю покажуть на "Золотому курчаті"

Укрінформ
Деякі роботи переможців ІІІ конкурсу-фестивалю екранних мистецтв "Пілігрим", що відбувався у Житомирі протягом 21-23 квітня, будуть представлені цьогоріч на Міжнародному фестивалі фільмів і телерадіопрограм для дітей та юнацтва "Золоте курча".

Про це повідомив генеральний директор фестивалю "Золоте курча" Валентин Мисливий 23 квітня під час закриття фестивалю "Пілігрим" у Житомирі.

"Учасники представили дуже багато хороших робіт, тому обирати найкращі було важко. Частину переглянутих робіт із дозволу авторів я хотів би представити на своєму фестивалі, а кращі з них будуть відібрані для участі в кінофестивалі в Болгарії", - сказав він.

Мисливий оцінював кінотвори учасників "Пілігриму" вже вдруге.

Цього року на розсуд журі були представлені 90 короткометражних фільмів. Географія фестивалю охопила не лише міста України, а й Грузії, Естонії та Росії. Переможців члени журі, яке очолив кінорежисер, заслужений діяч мистецтв України Михайло Іллєнко, визначали за кількома номінаціями та категоріями.

Гран-прі фестивалю "Пілігрим" здобув В'ячеслав Бігун із міста Тячів (Естонія) за бездіалогову екранізацію за мотивами оповідання Олександра Довженка "Мати" у 20-хвилинному фільмі "Мати. В ім'я мільйонів".

Як краща операторська робота був відзначений ролик "Мандрівка до Єгипту" Олексія Ніколаєва з Маріуполя. Спеціальні призи також отримали кияни Олександр Спаринський за поєднання анімаційних технологій у фільмі "Закоханий їжачок" і Анжела Богаченко - за поетичне розкриття теми космосу у короткометражці "А у вас дім далеко від нас?".

У категорії "Аматори" третє місце посіла кіноробота "Я покажу тобі кіно" від авторів із Херсона - Ігоря Вороніна та Віктора Бикадіра; друге - "Бердичівський Бродвей" (Алла Міщук), перше - фільм "Люблю музей" (Віктор Булига, Станіслав Лозовський і Дмитро Максимчук, місто Рівне).

Кращими студентськими творами члени журі визнали фільми "Чарівний чарівник" житомирянки Анастасії Кравченко, "Щур" Михайла Ваколюка з Нетішина та кінострічку київських авторів Марії Щербак та Олександра Корєшкова "Дякую, мамо".

У номінації "Професіонали" нагороди отримали харків'янин Василь Хачик (фільм "Скляний"), вінничанин Василь Медяний (фільм "Відпустка дикуном") і столична режисерка Марина Гришай (фільм "Сомнамбули").

Кращим анімаційним фільмом "Пілігриму" стало "Нерозділене кохання" Юлії Огінської із Житомира. Друге і третє місце у цій номінації здобули також житомиряни Дмитро Романюк (фільм "Рибалка") та Олена Кириченко (фільм "Чайка").

Додатково, грошовими преміями у розмірі 1 тис. грн, десятьох учасників фестивалю відзначив президент фонду "Любов врятує світ" Ігор Романцов. Такі заохочення отримали Олександр Спаринський із Києва (фільм "Закоханий їжачок"), Аліса Ільїна з міста Попільня Житомирської області (фільм "Роби як я, роби краще від мене"), Тарас Олянишин із Тульчина ("Край, де народився геній"), житомирянка Анастасія Іванюк ("Муза і музикант"), Ігор Воронін і Віктор Бикадір із Херсона ("Я покажу тобі кіно"), Богдан Голеня із Новограда-Волинського ("Леся Українка"), В'ячеслав Бігун із Естонії ("Мати. В ім'я мільйонів"), Ольга Білошицька ("Людина поза кадром. Альфред Федецький"), Ольга Яценко з Житомира ("Парадокс щастя"), Анастасія Кравченко ("Чарівний чарівник").

Засновниками фестивалю "Пілігрим" є управління культури Житомирської облдержадміністрації, Житомирський коледж культури і мистецтв імені Івана Огієнка та Спілка кінематографістів України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-