У Києві покажуть польську документалку про двох братів

У Києві покажуть польську документалку про двох братів

Укрінформ
Київська прем'єра документального фільму "Брати" польського режисера Войцеха Староня відбудеться 26 квітня о 18:00 у Національному музеї Тараса Шевченка.

Про це повідомляє Польський Інститут у Києві.

"Цей фільм - про історію двох братів, Альфонса та Мечислава Кулаковських, замріяного художника та прагматичного вченого, які ще дітьми разом із родиною були заслані до Сибіру, зуміли втекти звідти і після довгих років життя у Казахстані повернулися на історичну батьківщину в Польщу. Це вражаюча розповідь про долю особистостей у великій історії, яка показана через маленькі ритуали їхнього сьогодення, сповнена відчуттям братерської любові та піклування одне про одного", - розповіли організатори події.

В день української прем'єри відбудеться зустріч зі знімальною групою фільму та одним із головних її героїв - Альфонсом Кулаковським. Також в рамках заходу буде відкрито виставку робіт Альфонса Кулаковського і присвячений "Братам" вернісаж українських художників - Олексія Аполлонова, Олени Придувалової, Матвія Вайсберга, Олексія Белюсенка, Катерини Косьяненко, Бориса Фірцака, Ахри Аджинджала.

Стрічка, створена в 2015 році, вже стала призером та лауреатом цілої низки престижних європейських кінофестивалів, зокрема 68 фестивалю в Локарно, Міжнародного фестивалю документальних та анімаційних фільмів у Лейпцигу та Міжнародного фестивалю "Лістапад" у Мінську.

Робота над стрічкою тривала понад сім років, і Мечислав Кулаковський - повноправний її співавтор, адже саме його любительське кіно, зняте на 16-мм плівку під час подорожей по СРСР, сімейних зустрічей та родинного літнього відпочинку, надихнуло режисера на створення "Братів". Старі кадри у перетині з миттєвостями сьогодення зробили цю стрічку саме такою, якою її бачить глядач - щирою та зворушливою.

Музичний гість прем'єри - відомий джазовий піаніст, заслужений артист України Володимир Соляник.

Захід відбудеться за підтримки Посольства Республіки Польща в Україні, Польського Iнституту y Києві, Самоуправління Вармінсько-Мазурського воєводства, СЕІК - Центру освіти і культурних ініціатив в м.Ольштин (Польща), Національного музею Тараса Шевченка та галереї "КалитаАртКлуб".

Кадр із фільму. Фото Войцех Старонь, culture.pl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-