У Києві стартує конкурс молодих піаністів пам'яті Горовиця

У Києві стартує конкурс молодих піаністів пам'яті Горовиця

Укрінформ
ХІ Міжнародний конкурс молодих піаністів пам'яті Володимира Горовиця, який у зв'язку із складною економічною ситуацією в Україні двічі переносився, відкривається у середу в Києві.

Про це повідомляє прес-служба Мінкульту.

"З 20 квітня по 4 травня в Києві, у Будинку вчених Національної академії наук України, вул.Володимирська, 45А, відбудеться ХІ Міжнародний конкурс молодих піаністів пам’яті Володимира Горовиця - єдиний в Україні міжнародний конкурс, який є членом Всесвітньої Федерації музичних конкурсів (WFIMC)", - ідеться в повідомленні.

У конкурсі беруть участь 77 юних піаністів із 10 країн світу - з України, Австралії, Болгарії, Італії, Ізраїлю, Німеччини, Китаю, Азербайджану, Білорусі, Сербії. Конкурсні змагання відбудуться у трьох групах: "Горовиць - Дебют", в якій беруть участь юні піаністи, що народились після 30 квітня 2002 року; "Молодша група" - це юні виконавці, що народились між 25 квітня 2001 року та 25 квітня 2007 року; "Середня група", учасники якої народились між 5 травня 1997 року та 5 травня 2002 року.

Виступи конкурсантів оцінюватиме журі конкурсу, у складі якого народний артист України Олександр Злотник, заслужений артист України Валерій Козлов, професор Валіда Расулова-Сук (США), народна артистка Грузії Манана Доіджашвілі, професори Альберто Нозе (Італія), Ельза Колодін, Войцех Світала (Польща), Маріан Рибіцкі (Франція).

Переможці конкурсу виступлять з Академічним симфонічним оркестром Національної філармонії України на заключних концертах у Колонному залі ім. Лисенка Національної філармонії України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-