У Нацопері розповіли, що в них цікавого в квітні

У Нацопері розповіли, що в них цікавого в квітні

Укрінформ
Національна опера України у квітні в рамках проекту "Українські оперні зірки у світі" обіцяє шанувальникам вокального мистецтва зустрічі із знаменитими співачками Людмилою Монастирською та Ольгою Микитенко, а також відкриє нові імена.

Про це повідомила прес-служба Національної опери.

"Квітневий репертуар Національної опери України задовольнить найвишуканіший смак глядачів. Проект "Українські оперні зірки у світі" подарує зустріч із добре відомими Людмилою Монастирською та Ольгою Микитенко, та відкриє нове  для столичних театралів ім'я - Зоряни Кушплер", - йдеться у повідомленні.

Як поінформували у Нацопері, молода талановита українська співачка львів'янка Зоряна  Кушплер 9 квітня виконає на київській сцені головну партію в опері Жоржа Бізе "Кармен". Наразі вона співає на оперних сценах Праги, Кельна, Берна, Мадрида, Парижа, Лондона тощо, а з 2007 року є провідною солісткою Віденської державної опери. 

Співачка із світовою оперною славою Людмила Монастирська у квітні братиме участь у двох виставах Нацпери. 15 квітня вона виконає на рідній київській сцені партію Аїди в опері Джузеппе Верді "Аїда", а 30 квітня співатиме партію Абігайль у третій прем'єрній виставі опери Верді "Набукко". Як зазначають у театрі, Монастирська задіяна у цій ролі на найзнаменитіших оперних сценах світу, а її  партнерами у цій виставі були видатні оперні виконавці сучасності, серед яких один з найвідоміших тенорів світу Пласідо Домінго.

Запрошена солістка Metropolitan Opera та інших відомих театрів світу Ольга Микитенко 16 квітня виступить не тільки як учасниця, а й як ініціатор проекту "Ольга Микитенко запрошує". Участь у ньому візьмуть колеги співачки по сцені провідні солісти Нацопери Тарас Штонда, Сусанна Чахоян, Марія Березовська та Валентин Дитюк, а апофеозом концерту стане виконання усіма учасниками музичного хіта «Tonight» з мюзиклу "Вестсайдська історія" Леонарда Бернстайна.

 Народна артистка України Тетяна Анісімова, яка цього місяця відзначає ювілей, 21 квітня співатиме партію Амелії в опері Верді "Бал-маскарад". Як зазначають у театрі, на сцені Національної опери вона виконує практично весь драматичний репертуар, вона з однаковою легкістю виконує партії, написані для сопрано і меццо-сопрано. Анісімова співала в оперних театрах Іспанії, Німеччини, Словенії, Хорватії, Швейцарії, на сцені Большого театру Росії, гастролювала у Іспанії, Норвегії, Швейцарії, Росії, Греції, Голландії, Італії, Японії та інших країнах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-