У Франції святкують 70-річчя «Маленького принца»

У Франції святкують 70-річчя «Маленького принца»

Укрінформ
6 квітня виповнюється 70 років з моменту першої французької публікації казки Антуана де Сент-Екзюпері «Маленький принц».

Про це повідомляє LePetitPrince.com - офіційний сайт, присвячений всесвітньо відомому казковому персонажу.

«Опублікований 6 квітня 1946 року у Франції, цей твір («Маленький принц». - Ред.) розійшовся 14 мільйонами примірників лише в Гексагоні (неофіційна назва Франції. - Ред.)! Минуло 70 років, але висловлені в ньому думки не втратили актуальності: зберегти на все життя здатність дивуватися, опиратися несправедливості, приймати інших, поважати природу і милуватися красою світу...»

За ці роки у світі було продано 150 млн примірників книги, і досі продаються понад 2 мільйони на рік. Вона є найбільш перекладаною у світі: існує 288 варіантів перекладу 100 мовами. Книгу прочитали 400 мільйонів людей у різних країнах, а 90% французів називають її однією з улюблених. Маленький принц став героєм 5 фільмів, чотирьох опер, 4 балетів і 4 мультфільмів, а комікс за мотивами казки, створений Джоаном Сфаром, було видано 500-тисячним накладом 24-ма мовами.

Казка, яку Сент-Екзюпері присвятив своєму другові Леону Верту, була написана 1942 року і вперше опублікована англійською в США 1943 року.

В Україні встановлені пам'ятники Маленькому принцу в Києві та Дніпропетровську.

Фото: livemaster.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-