На прем'єрі

На прем'єрі "Набукко" в Нацопері співатиме Людмила Монастирська

Укрінформ
У Національній опері України відновили оперу Джузеппе Верді "Набукко". 30 квітня відбудеться третя прем’єрна вистава, у якій одну з основних партій виконає зірка світової оперної сцени Людмила Монастирська.

Про це Укрінформу повідомили у прес-службі театру.

"31 березня, 2 квітня та 30 квітня 2016 р. Національна опера України запрошує поціновувачів музичного мистецтва на прем'єру безсмертної класики - оперу Джузеппе Верді "Набукко". У прем'єрній виставі партію Абігайль виконає знаменита українка Людмила Монастирська, задіяна в цій ролі на найвідоміших оперних сценах світу", - йдеться у повідомленні.

Як розповіли у Нацопері, на київській сцені виставу було поставлено в 1993 році. Вона була окрасою репертуару майже півтора десятиліття, а київська трупа багато й успішно гастролювала з "Набукко" на зарубіжних сценах. Втім, через те, що виконавці головних партій пішли зі сцени, опера дочасно припинила своє сценічне життя у театрі. За нове прочитання драматичного сюжету й надзвичайно потужного музичного матеріалу взявся головний режисер театру Анатолій Солов'яненко.

"Опера "Набукко" написана Джузеппе Верді як гімн національно-визвольного руху, а знаменитий хор  «Vaрensiero» з третього акту тривалий час був гімном італійських революціонерів. Але я не хотів би теперішнє звертання до цієї опери пов'язувати  з політикою. Наша з головним диригентом театру Миколою Дядюрою увага до цієї музики  пояснюється насамперед її естетичною цінністю та прекрасними мелодіями  геніального Верді", - цитує Солов'яненка прес-служба театру.

Попри явну привабливість для публіки, не кожний театр наважується на постановку "Набукко" через вокальну і драматичну складність партії головної героїні Абігайль. Окрім Монастирської, її готують провідні солістки Національної опери Тетяна Анісімова, Оксана Крамарьова та Вікторія Ченська.

Важливу роль в опері  відведено хору, який супроводжує практично всі основні сцени. Завдяки цьому «Набукко» називають «хоровою драмою».

У театрі сподіваються, що її прем'єра на сцені Національної опери України стане головною подією сезону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-