У Харкові готуються встановити орган вартістю 1 мільйон євро

У Харкові готуються встановити орган вартістю 1 мільйон євро

Укрінформ
У новому органному залі Харківської філармонії завершені будівельні і оздоблювальні роботи, які передують монтажу і наладці органу знаменитої німецької фірми "Олександр Шуке" вартістю 1 млн євро.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів художній керівник і директор філармонії, заслужений діяч мистецтв України Юрій Янко.

"Виконані усі вимоги фахівців фірми "Олександр Шуке", які монтуватимуть орган. На сцені створені робочі майданчики, встановлені спеціальні лебідки, які підніматимуть важкі елементи: вага окремих труб органу - більше 700 кг. Забезпечено електроживлення. Залишилося тільки встановити орган", - відмітив Янко.

За його словами, очікується, що німецькі фахівці незабаром прибудуть у Харків для монтажу органу, який зберігається на складі майже 3 роки.

Що стосується ходу реконструкції будівлі Харківської філармонії, то, як розповіли в Харківській ОДА, органний зал разом з іншими залами включений в перший пусковий комплекс: "В другий комплекс увійдуть хол з парадними сходами, виставкові кулуари і музей музики. Проте через дефіцит грошей точні терміни назвати не можна".

Як повідомляв раніше Укрінформ, реконструкцію побудованої в 1885 році будівлі Харківської філармонії, що на вулиці Римарській в центрі міста, почали в 2005 році і планували завершити в 2010 році. Проектна вартість - 250 млн грн. В 2015 році з Держфонду регіонального розвитку виділено до 60 млн грн.

Будівля Харківської філармонії - пам'ятник архітектури 19 століття: тут виступали Чайковський, Рахманінов, Шаляпін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-