Латвійський режисер зняв фільм про українських волонтерів

Латвійський режисер зняв фільм про українських волонтерів

Відео
Укрінформ
У Ризі презентували документальний фільм «Волонтери», який розповідає про людей, які допомагають солдатам в зоні АТО в Україні.

Частково кошти на виробництво фільму зібрані з пожертв, але більша частина фінансування — за рахунок самого режисера, який вирішив без пропаганди і цензури розповісти про роль волонтерів в цій неоголошеній війні, пише VIDIA.

Режисер фільму - Яніс Вінгріс - кілька разів їздив у зону АТО, щоб зібрати необхідний для фільму знімальний матеріал. «Своїм фільмом, - пояснює він, - я хотів показати реальні події на Сході України без пропаганди або цензури, а також неймовірну роль українських волонтерів в цій війні».

Головні герої фільму - реальні люди, київські волонтери Родіон і Іван - їздять на фронт, забезпечуючи необхідним солдат української армії. Ризикуючи власним життям, вони доставляють солдатам передачі, які збирає вся країна.

На сьогодні фільм існує латиською мовою з російськими та українськими субтитрами. Утім організатори показу зазначають, що інтерес до фільму вже є. Його показу чекають не тільки в Україні, але і в інших країнах. Тому, найближчим часом він буде перекладений іншими мовами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-