У РПЦ божаться, що не віднімуть у школярів Чехова та Купріна

У РПЦ божаться, що не віднімуть у школярів Чехова та Купріна

Укрінформ
Представник Російської православної церкви Володимир Легойда заявив, що церква, всупереч припущенням, що з'явилися, не має наміру виступати за вилучення зі шкільної програми творів класиків вітчизняної літератури.

Коментуючи виступ протоієрея Артемія Владимирова, який обрушився з критикою на деякі твори Антона Чехова, Івана Буніна та Олександра Купріна, представник РПЦ сказав, що це лише особиста думка священнослужителя.

Про це повідомляє Російська служба ВВС.

"З ним можна погоджуватися чи не погоджуватися, але точка зору одного священика жодним чином не може розглядатися як намір Церкви домагатися виключення зі шкільної програми тих чи інших авторів", – заявив представник РПЦ.

За його словами, до очолюваного патріархом Кирилом "Товариства російської словесності" ці висловлювання не мають ніякого відношення, тому що це товариство складається в основному з фахівців з російської мови та літератури.

Заяву протоієрея Артемія Владимирова, яке блогери розцінили як підготовку до вилучення зі шкільної програми кількох творів класиків російськомовної літератури, було зроблено на засіданні патріаршої комісії у справах родини.

Протоієрей Владимиров заявив, що у таких досліджуваних школярами творах, як "Про кохання" Антона Чехова, "Кущ бузку" Олександра Купріна "Кавказ" Івана Буніна, "оспівується вільна любов".

За словами священика, в одному випадку обдурений чоловік вбиває себе, в іншому - розпадається сім'я, в третьому - адюльтер закінчується нічим.

Владимиров назвав ці твори мінами сповільненої дії для дітей і запропонував комісії звернутися в департамент освіти з певними пропозиціями, суть яких протоієрей уточнювати не став.

Фото: www.liveinternet.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-