Порошенко запропонував Щербаку очолити Шевченківський комітет

Порошенко запропонував Щербаку очолити Шевченківський комітет

Укрінформ
Президент Петро Порошенко запропонував Юрію Щербаку очолити Шевченківський комітет.

Про це Глава держави заявив у четвер під час вручення Національної премії України ім. Тараса Шевченка, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я своїм розпорядженням створив робочу групу, яка запропонувала ідеї щодо нового прозорого і демократичного порядку конкурсного відбору претендентів на найвищу мистецьку нагороду. На основі цих ідей був підготовлений указ, що має на меті оновити процедуру відбору і ще більше зміцнити довіру мистецьких спільнот і суспільства до премії. Очолити Комітет я запропонував людині, яка асоціюється з порядністю і відповідальністю, і водночас є глибоким інтелектуалом, майстром слова - Юрію Щербаку", - сказав Порошенко.

Він зауважив, що Щербак має безцінний життєвий досвід, який поєднується з новаторством і відчуттям модерного.

Президент також констатував, що Національна премія  ім. Шевченка є державною нагородою, тож важливо так модернізувати її процедури, щоб посилити довіру до конкурсного відбору, щоб суспільство звертало увагу на твори, що розглядаються. Не менш важливо, щоб вшановані премією твори могли гідно представляти українську культуру у європейському і світовому культурному процесі як його невід'ємну і глибоко самобутню складову.

"Впевнений, що у новому складі комітету працюватимуть люди різних поколінь - від шістдесятників до ровесників нашої Незалежності. Саме таким широким є віковий діапазон тих, хто вже отримали пропозиції долучитися до роботи Комітету і дали попередню згоду", - наголосив Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-