Американська кіноакадемія визначила два найкращі документальні фільми

Американська кіноакадемія визначила два найкращі документальні фільми

Укрінформ
Документальними фільмами, які отримали престижні кінопремії "Оскар" на 88-й церемонії в Лос-Анджелесі, визнані повнометражна стрічка "Емі" та короткометражка "Дівчина в річці: Ціна прощення".

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в США.

"Емі" – це британська документальна картина Азіфа Кападіа, яка розповідає про життя та смерть співачки Емі Вайнгауз. За приз в цій номінації змагалися ще чотири фільми, у тому числі українська стрічка "Зима у вогні: Боротьба України за свободу" режисера Євгена Афінеєвського.

Фільм "Дівчина в річці: Ціна прощення " отримала нагороду в номінації "Краща документальна короткометражна картина" Шармін Обаід-Чиной. Цей фільм про жорстоку традицію, що існуэ в Пакистані, через яку щорічно гине понад тисячу молодих жінок, ставши жертвами релігійних убивств.

Як повідомляв Укрінформ, в ніч на понеділок у США проходить 88-ма церемонія вручення премії "Оскар" Американської Академії кінематографічних мистецтв і наук. Цього року вона проходить у театрі "Долбі" в Лос-Анджелесі. Шоу демонструється наживо у 225 країнах світу, в тому числі, в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-