На

На "Оскарі" названо найкращу актрису другого плану

Укрінформ
Престижна нагорода Американської кіноакадемії за жіночу роль другого плану на церемонії Оскар-2016 дісталася Алісії Вікандер за фільм "Дівчина з Данії".

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в США.

Журі присудило їй перемогу в номінації "найкраща актриса другого плану" за її роль у фільмі "Дівчина з Данії", роль Герди Вегенгер. Шведська кіноактриса й танцівниця. За роботу в картині "Дівчина з Данії" була номінована на премію "Золотий глобус", "SAG Awards" і BAFTA.

Золота статуетка могла дістатися одній із п'ятьох актрис, які змагалися за перемогу в цій номінації, і дехто з них вже завоював достатню популярність у минулому. До списку номінанток, крім переможниці, увійшли Дженніфер Джейсон Лі ("Мерзенна вісімка"), Руні Мара ("Керол"), Рейчел Мак-Адамс ("У центрі уваги"), Кейт Вінслет – ("Стів Джобс").

Як повідомляв Укрінформ, це вже 88 церемонія вручення премії "Оскар" Американської Академії кінематографічних мистецтв і наук. Цьогоріч вона проходить у театрі "Долбі" в Лос-Анджелесі. Права на трансляцію церемонії у США належать телеканалу ABC, шоу також демонструється наживо у 225 країнах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-