"У центрі уваги" - кращий фільм року

Укрінформ
Американська академія  кінематографічних мистецтв і наук визнала кращим фільмом 2015 року "У центрі уваги", вручивши йому золоту статуетку в головній категорії.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу у США.

"У центрі уваги" ("Spotlight" - англ.) - драматичний фільм американського режисера Тома МакКарті, знятий на основі реальних подій. Сюжет картини побудований на журналістському розслідуванні скандалу, пов'язаному зі священиками-педофілами католицької церкви в Бостоні, що призвело до відставки кардинала Бернарда Лоу.

Загалом, у цій номінації змагалися вісім кінокартин. Крім оголошеного переможця, за "Оскара" боролися американська стрічка "Гра на пониження" режисера Адама МакКея, "Міст шпигунів" Стівена Спілберга, британський фільм "Бруклін" Джона Краулі,  "Шалений Макс: Дорога люті" австралійця Джорджа Міллера, науково-фантастична картина "Марсіянин" Рідлі Скотта, вестерн "Легенда Г'ю Гласса" Алехандро Гонсалеса Іньярріту та канадсько-ірландський драматичний фільм "Кімната" Ленні Абрагамсона.

Як повідомляв Укрінформ, це вже 88-ма церемонія вручення премії "Оскар" Американської кіноакадемії. Цьогоріч вона проходить у театрі "Долбі" в Лос-Анджелесі. Права на трансляцію церемонії у США належать телеканалу ABC, шоу також демонструвалося наживо у 225 країнах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-