Фільм про Майдан номінували на Оскар

Фільм про Майдан номінували на Оскар

Укрінформ
Документальний фільм про протести в Україні в листопаді-лютому 2013-2014 років "Зима в вогні" потрапив до п'ятірки номінантів на отримання американської кінопремії "Оскар", йдеться в повідомленні кіноакадемії.

Про це повідомляє ВВС.

14 січня кіноакадемія оголосила короткі списки номінантів на премію "Оскар".

У номінації "кращий документальний фільм" до п'ятірки претендентів потрапив фільм американського режисера російського походження Євгена Афінєєвського Winter on fire: ukraine's fight for freedom - "Зима в огні Боротьба за свободу».

Режисер знімав події на Майдані до самого втечі Віктора Януковича з України.

Прем'єра фільму відбулася 3 вересня 2015 року на Венеціанському фестивалі.

9 жовтня фільм з'явився на американській платформі Netflix.

У категорії «Кращий фільм» представлено вісім картин «Легенда Г’ю Гласса» Алехандро Гонсалеса Іньярріту, «Шалений Макс: Дорога люті» Джорджа Міллера, «Марсіанин» Рідлі Скотта, «Кімната» Леонардо Абрахамсона, «Гра на пониження» Адама Маккея, «В центрі уваги» Тома Маккарті,«Бруклін» Джона Краулі і «Міст шпигунів» Стівена Спілберга.

В категорії «Кращий режисер» на нагороду претендують Джордж Міллер («Шалений Макс: Дорога люті»), Леонард Абрахамсон («Кімната»), Адам Маккей («Гра на пониження»), Алехандро Гонсалес Іньярріту («Легенда Г’ю Гласса») і Том Маккарті ("В центрі уваги").

На «Оскар» за кращий адаптований сценарій в 2016 році боротимуться «Гра на пониження», «Бруклін», «Керол», «Марсіанин» і «Кімната».

На здобуття нагороди за кращий оригінальний сценарій висунуті «Міст шпигунів», «З машини», «В центрі уваги», «Голос вулиць» і «Думками навиворіт».

В категорії «Кращий фільм іноземною мовою» представлені «Обійми змія» (Колумбія), «Мустанг» (Франція), «Син Саула» (Угорщина), «Війна» (Данія) і «Гордість» (Йорданія).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-