Уночі горів Жовківський замок

Уночі горів Жовківський замок

Укрінформ
У Львівській області вогнеборці ліквідували займання в будівлі музею «Жовківський замок», яка виникла уночі.

Про це повідомляє ГУ ДСНС України у Львівській області.

"23 лютого о 02:22 до Служби порятунку "101" надійшло повідомлення про пожежу в м. Жовкві, на пл. Вічева, 2 у музеї "Жовківський замок". Будівля замку є пам’яткою архітектури, 1594 року забудови, та внесена до Державного реєстру національного культурного надбання України", - йдеться у повідомленні.

Черговий караул 17-ої Державної пожежно-рятувальної частини м. Жовкви о 02:37 локалізували пожежу, а о 02:39 - повністю ліквідували.

Як повідомили Укрінформу прес-службі ГУ Нацполіції у Львівській області, біля місця загорання правоохоронці знайшли пляшку з-під горючої рідини.

"Втім значних пошкоджень будівлі зловмисник не завдав. Далі вікна вогонь не пішов. Постраждалих внаслідок події немає. Сума збитків встановлюється", - зазначила речниця Світлана Добровольська.

За фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 КК України (Умисне знищення або пошкодження чужого майна вчинене шляхом підпалу).  Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п'ятнадцяти років.

Проводяться заходи щодо встановлення осіб причетних до спроби підпалу замку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-