У Києві стартує перший Всеукраїнський музичний конкурс Мирослава Скорика

У Києві стартує перший Всеукраїнський музичний конкурс Мирослава Скорика

Укрінформ
Всеукраїнський відкритий музичний конкурс Мирослава Скорика вперше пройде у Києві 17-20 лютого. А вже сьогодні відбудеться урочиста церемонія його відкриття.

Про це повідомляється на сторінці конкурсу у Фейсбуці

"Всеукраїнський відкритий музичний конкурс Мирослава Скорика - це перший в Україні конкурс на виконання музики всесвітньо відомого композитора - Героя України, народного артиста України, лауреата Національної премії України імені Тараса Шевченка Мирослава Скорика. 16 лютого о 19:00 у Великій залі Національної музичної академії України ім. П. І. Чайковського відбудеться урочисте відкриття конкурсу за участю самого композитора, відомих піаністів Лілі Дорфман, Юрія Кота, Дмитра Суховієнка, Бориса Федорова, Йожефа Ерміня, Національного президентського оркестру України під орудою Анатолія Молотая. У програмі - твори Скорика, Моцарта, Шопена, Дебюсі, Ліста та інших композиторів", - ідеться в повідомленні.

Мета конкурсу - сприяння творчому та духовному зростанню обдарованих юних музикантів, створення умов для реалізації їх творчого потенціалу і професійної підготовки за сучасними світовими стандартами.

Переможці конкурсу отримають можливість участі у майстер-класах відомих музикантів, а також виступати на концертних майданчиках України, в тому числі у супроводі оркестру під орудою Скорика.

Засновник конкурсу - "Благодійний фонд Анни Томасишин", що реалізував низку успішних мистецьких проектів, зокрема проведення фестивалю "CON AMORE". Співорганізатори - Національна музична академія України імені П. І. Чайковського та Національна спілка композиторів України.

Конкурс проводиться під патронатом Марини Порошенко та за сприяння Міністерства культури України.

Участь в конкурсі візьмуть піаністи віком від 13 до 17 років (І категорія) та 18 - 23 років (ІІ категорія). В першому турі (фортепіано) конкурсанти, зокрема, виконуватимуть твір "Спогад", спеціально написаний Скориком для цього конкурсу. В програмі другого туру, до якого допускаються 4 конкурсанти у кожній віковій категорії, прозвучить Концерт №1 для фортепіано з оркестром Скорика.

У журі конкурсу, яке очолює сам композитор, - відомі піаністи Лілі Дорфман, Юрій Кот, Дмитро Суховієнко, Борис Федоров, музикознавець Леся Олійник.

Урочисте закриття конкурсу та гала-концерт - 20 лютого у Великому залі Національної музичної академії України ім. П. І. Чайковського. Початок о 19:00.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-