Національна опера розпочне лютневий зірковий марафон «Любовним напоєм»

Національна опера розпочне лютневий зірковий марафон «Любовним напоєм»

Укрінформ
Національна опера України у переддень Дня закоханих покаже виставу «Любовний напій» за участю одного з найперспективніших баритонів сучасності Андрія Бондаренка.

Про це Укрінформу повідомили у прес-службі театру.

«13 лютого, напередодні Дня усіх закоханих у Національній опері України звучатиме солодкоголосий Гаетано Доніцетті та його "Любовний напій". Партію Сержанта Белькоре виконає запрошений соліст, ліричний баритон Андрій Бондаренко, який нещодавно з великим успіхом виступив на нашій сцені у партії Євгенія Онєгіна у однойменній опері Петра Чайковського», - йдеться у повідомленні.

У Нацопері нагадали, що тріумфальна прем'єра цієї романтичної веселої та іскрометної опери відбулася у 1832 році. Молодий композитор написав її не тільки для театру, а й для коханої жінки. І публіка це відчула і оцінила: ось уже близько двох століть "Любовний напій" збирає повні зали по всьому світові.

Ця вистава також дасть старт лютневому зірковому марафону в Національній опері України в рамках проекту  «Українські оперні зірки у світі». У ньому, окрім Бондаренка візьмуть участь українські співаки - світові оперні зірки тенор Георгій Оніані та баритон Валерій Мурга.

14 лютого Оніані виконає партію Радамеса в опері «Аїда» Дж.Верді. Цей співак уже заявив про себе в Італії  на сценах міланського театру «Ла Скала», театру Карло Феліче в Генуї, на оперному фестивалі Верді в Буссето і фестивалі в Равенні. Партія Радамеса - одна із знакових у його репертуарі: він виконував її у Бонні, Познані, Ризі, Загребі і Макао. Оніані також був запрошений виконати партію Радамеса у прем'єрній виставі, яку в Єреванському оперному театрі ставив відомий режисер Маріо Корраді.

17 лютого Оніані співатиме в опері «Норма» В.Белліні, яка продовжує любовну тематику вічною історією про "трикутник" та самопожертву в ім'я кохання.

Соліст театру Опернхаус у Цюріху баритон Валерій Мурга 21 лютого вийде на сцену Національної опери у виставі «Травіата» Дж. Верді в ролі Жоржа Жермона.

А 24 лютого також в історії про трагічне кохання -  опері «Кармен» Ж. Бізе Мурга виконає партію Ескамільо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-