Сьогодні назвуть номінантів на

Сьогодні назвуть номінантів на "Оскар"

Укрінформ
Американська академія кіномистецтв у четвер оголосить номінантів на найпрестижнішу премію в сфері кіно «Оскар».

Про це повідомляється на сайті кіноакадемії.

«Президент Академії Шеріл Бун Айзекс, Гільєрмо дель Торо, Джон Красінскі та Енг Лі оголосять номінантів 88-ї церемонії вручення нагород «Оскар» у всіх 24 категоріях у прямому ефірі в четвер, 14 січня, в театрі Самуеля Голдуіна в Беверлі-Хіллз», - йдеться у повідомленні.

Сама церемонія вручення нагород відбудеться 28 лютого. 

За прогнозами кінокритиків, «Кращим фільмом» може стати картина Алехандро Іньярріту «Легенда Г'ю Гласса», а також на це звання претендуватимуть стрічки Рідлі Скотта «Марсіанин», фільм Стівена Спілберга «Шпигунський міст».

Що стосується номінації «Кращий актор», то кіномани вважають, що в ній опиняться виконавець головної ролі стрічки «Легенда Г'ю Гласса» Леонардо Ді Капріо, який досі не має жодної нагороди «Оскар». Конкуренцію йому можуть скласти Метт Деймон і тріумфатор минулого року Едді Редмейн.

Що стосується аналогічної категорії серед акторок, то в номінації можуть опинитися Кейт Бланшетт, Брі Ларсон, Шарлотта Ремплінг, Сірша Ронан та Лілі Томлін.

Найбільш імовірною претенденткою на місце в боротьбі за перемогу в номінації «Краща актриса другого плану» вважається Кейт Вінслет, кіномани також пророкують номінацію Алісії Вікандер і Дженніфер Джейсон Лі. А от серед чоловіків виділяють Крістіана Бейла, Ідріса Ельбу, Марка Руффало, Марка Райланса та Сільвестр Сталлоне.

Нагадаємо, 10 січня в Лос-Анджелесі відбулася 73-тя церемонія вручення призів Асоціації міжнародної кінопреси "Золотий глобус 2016". Переможцями цього року стали фільми Алехандро Гонсалеса Іньярріту "Легенда Г'ю Гласса", а також "Марсіанин" і "Стів Джобс", що отримали нагороду відразу у двох номінаціях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-