Балаян презентував фільм-викриття про Путіна

Балаян презентував фільм-викриття про Путіна "Хуізмістерпутін?"

Укрінформ
У Києві презентували документальну стрічку-розслідування "Хуізмістерпутін?" режисера-документаліста Валерія Балаяна.

Презентація фільму відбулася у вівторок в Українському кризовому медіа-центрі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

У фільмі досліджується історія зв'язків президента Росії Володимира Путіна з російським та міжнародним криміналітетом від 1990-х років до сьогодення.

"Багато хто кричить "Путин - вор!", але чому "вор", як "вор" - ніхто не знає. Ми розповіли і розповіли з документами. За кожним твердженням там (у фільмі. - Ред.) - факти, документи. В цьому сила цього розслідування - воно документовано", - сказав Балаян.

Who is mister Putin? - таке запитання прозвучало на Давоському форумі у 2000 році. Тоді зал зустрів це запитання сміхом, а представники російської делегації не одразу змогли дати відповідь. Режисер документальної стрічки "Хуізмістерпутін" Валерій Балаян зробив спробу відповісти на це запитання. В основу фільму лягли багаторічні розслідування двох російських журналістів, які зараз живуть в Європі - Анастасії Кириленко та Володимира Іванідзе, які дослідили зв'язки Путіна з російським криміналітетом та вибудовування кримінальних схем по відмиванню грошей ще з 90-х років.

"Я взяв всю есенцію, а насправді там томи різних документів, які потрібно аналізувати", - наголосив Балаян.

За словами режисера, він адресував стрічку насаперед російському глядачу, але, на його думку, фільм варто було б подивится також громадянам Німеччини, Австрії, інших європейських країн, тому що махінації з відмиванням грошей та розкраданням державної власності Путіним і Ко виходять далеко за межі Росії.

"Непогано було б, щоб фільм подивилися і німці, і австрійці, кожному там вистачить інформації. Виходить так, що європейська демократія також пронизана корупцією, і Путін просто їх купив. Він просто купує всіх, і проти його грошей не може встояти ніхто", - переконаний Балаян.

Юрій Макаров, який став редактором та "голосом" фільму, передбачає, що стрічку будуть намагатися видалити з тих ресурсів, на яких вона з'явиться.

"Якщо був такий скандал навколо передачі на "Эхо Москвы" (інтерв'ю з російським журналістом та письменником Віктором Шендеровичем, яке видалили з сайту радіостанції. - Ред.), якщо вони на це так відреагували, то можна  припустити, що саме така реакція буде і на цей фільм", - сказав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-