Іронія долі: Новий рік українці зустрінуть без культового фільму

Іронія долі: Новий рік українці зустрінуть без культового фільму

Укрінформ
Нацрада з питань телебачення та радіомовлення напередодні новорічних свят нагадує мовникам, кого з російських митців не має бути на українських екранах та у радіоефірі.

Нацрада нагадує телерадіоорганізаціям і провайдерам, що згідно з законом «Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України» Міністерство культури склало перелік осіб, які створюють загрозу національній безпеці.

«Тому фільми, передачі й інші програми за участі осіб, внесених до нього, не можуть транслюватися в ефірах телерадіоорганізацій», - повідомляється на сайті регулятора.

До "чорного списку" входять 40 осіб. Серед них є як маловідомі широкому загалу особистості, так і добре знані в Україні актори й співаки, такі як Йосип Кобзон і його учениця Валерія, Олег Газманов, Лев Лещенко, Вадим Самойлов... Чимало у списку й акторів: Сергій Безруков, Михайло Порєченков, Еліна Бистрицька, Михайло Боярський, Олег Табаков, Дмитро Харатьян, Наталія Варлей та інші.

Найнеприємніше - що під загрозою опинився й головний новорічний фільм на пострадянському просторі - "Іронія долі...", адже у ньому "санкційна" акторка Валентина Тализіна не лише зіграла невелику роль подружки головної героїні, а й озвучила головну жіночу роль, яку виконала польська акторка Барбара Брильська. Утім, залишається сподіватися, що все ж таки заборона омине улюблений багатьма фільм, адже режисер Ельдар Рязанов та акторка Лія Ахеджакова за активну громадянську позицію внесені нашим Мінкультом у "білий список" друзів України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-