Директор голландського музею заявив, що намагається зірвати продаж картин

Директор голландського музею заявив, що намагається зірвати продаж картин

Укрінформ
Якщо викрадені у Нідерландах картини дійсно в Україні та їх тут незаконно продадуть, тоді навряд чи коли-небудь вдасться повернути в музей всю колекцію з 24 творів мистецтва.

Про це в інтерв'ю ZN.UA сказав директор музею Західної Фрісландії Ед Гірдінк. Саме його установі належать вкрадені 11 років тому картини нідерландських художників 17 століття.

"У нас є надійна інформація, що картини продають, але не всі одразу, а кожен окремо. І це означає, що викрадені у нас твори мистецтва просто розчиняться в повітрі і будуть втрачені назавжди", - сказав директор музею.

Гірдінк додав, що саме тому він вирішив публічно оголосити про те, що крадені картини нібито перебувають в Україні у руках Бориса Гуменюка та батальйону ОУН. За його словами, розголос у пресі повинна "зірвати продаж".

"Але якщо їх продадуть і вони покинуть територію України, нам доведеться починати все з початку і відслідковувати долю кожної з 24 картин окремо. Тому нам залишалося тільки піти на публічний розголос, сподіваючись, що це зупинить продаж", - додав директор музею.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-