Журі

Журі "Молодості" очолить французький продюсер

Укрінформ
МКФ "Молодість"-2015 оголосив склад журі Міжнародного конкурсу. Його очолить  французький продюсер Катрін Дюссар.

Про це заявив у четвер на прес-конференції генеральний директор фестивалю Андрій Халпахчі, передає кореспондент Укрінформу.

"Міжнародне журі очолить - це вперше на нашому фестивалі, і це традиція зараз у світі, що важливо для України: підкреслити важливість продюсерів і продюсерського кіно - дуже відомий французький і міжнародний продюсер, давній друг фестивалю Катрін Дюссар. Вона посідає почесне місце в кіноіндустрії світу, працює з дуже відомими режисерами, а зараз працює над новим фільмом Пітера Грінуея. А найголовніше - тому і погодилася приїхати, - що вона дуже зацікавлена побачити нове молоде українське кіно. І сподіваємося, вона підключиться до копродукції", - сказав Халпахчі.

Водночас він додав, що три секції Міжнародного конкурсу також оцінюватимуть журі FIPRESCI та Екуменічне журі, які присудять свої призи.

Разом із Катрін Дюссар фільми судитимуть польський кінорежисер і сценарист Даріуш Гаєвський, німецький актор, театральний режисер і відомий співак Матіас Фрайгоф, директор фестивалю в Іск'ї (Італія), кінокритик Мікеланджело Мессіна та український оператор Ярослав Пілунський.

Конкурсну програму фестивалю "Сонячний зайчик" присвятять проблемам ЛГБТ-спільноти. "З нашої точки зору, вона є дуже цікавою, бо це - справжні художні твори. Це 10 фільмів, які представляють, зокрема, такі країни, як Венесуела, Мексика, Чилі, Кенія, Південно-Африканська Республіка. В журі цього конкурсу - художник з Колумбії Карлос Мотта, українська письменниця і співачка Ірена Карпа, швейцарський продюсер та сценарист Іван Мадео", - підсумував гендиректор "Молодості".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-