Україна та ЄС підпишуть угоду про приєднання до програми

Україна та ЄС підпишуть угоду про приєднання до програми "Креативна Європа"

Укрінформ
Єврокомісар Тібор Наврачіч відвідає Україну орієнтовно 18-19 листопада з метою підписання Угоди про приєднання України до програми ЄС "Креативна  Європа".

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр - міністр культури В'ячеслав  Кириленко у своїй тижневій програмі "Про культуру" на першому каналі Українського радіо, інформує прес-служба Мінкультури

"Міністерство культури посилено працює над процесом підготовки до  підписання Угоди щодо участі України  у програмі  ЄС "Креативна Європа" у  листопаді цього року. Єврокомісар із питань освіти,  культури, молоді та спорту  вперше за історію відносин України та ЄС відвідає нашу державу. Приєднання до програми "Креативна Європа" дасть змогу Україні претендувати на грантові  ресурси з фонду у півтора мільярда євро та фінансувати  спільні  з європейськими партнерами культурні, мистецькі, пам'яткоохоронні та інші проекти", -  сказав Кириленко.

 Довідково. Програма ЄС "Креативна Європа" - один з найбільших проектів Європейської Комісії для розвитку культурного і креативного секторів у країнах-членах ЄС та державах-учасницях "Східного партнерства". Орієнтовний обсяг фінансування - 1,46 млрд євро. Програма складається з трьох компонентів: культура (31% бюджету), медіа (56%) та секторальний напрямок (13%), спрямований на підготовку та оцінку проектних пропозицій у сферах культури та аудіовізуальної політики, у т.ч. медіа. За результатами консультацій Мінкультури спільно з Генеральним директоратом Європейської Комісії з питань освіти і культури опрацьовано  проект угоди між урядом України  та ЄК щодо участі України у програмі "Креативна Європа", в якому зафіксовано пропозицію європейської сторони щодо участі України в програмі на пільгових умовах зі сплатою символічної суми вступного внеску в 1 євро на перший рік участі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-