Автор детективів осучаснить один із романів Джейн Остін

Укрінформ
Автор детективних романів Александер Маккол-Сміт перепише книгу англійської письменниці Джейн Остін «Емма».

Про це повідомляє lenta.ru з посиланням на BBC News.

Осучаснена версія роману має надійти у продаж 2014 року. Книга буде опублікована через 199 років після виходу оригінальної версії «Емми».

Сам Маккол-Сміт зазначив, що він вважає «Емму» одним з найкращих романів англійською мовою, а тому можливість переписати її це і привілей, і водночас - виклик. Він також пожартував, що просити написати сучасну версію роману - все одно що просити його з'їсти коробку смачних шоколадок.

Нова версія «Емми» від Маккола-Сміта є частиною проекту, який присвячений Джейн Остін. У його рамках мають вийти шість романів, які побудовані на її книгах. Їх авторами стануть сучасні письменники. Згідно з правилами, автори не можуть змінити головних діючих персонажів і основну сюжетну інтригу кожного роману, проте мають право вільно поміняти деталі.

Окрім Маккола-Сміта, в проекті беруть участь Джоана Троллоп, Вел Макдермід, Куртіс Сіттенфілд і ще два автори, імена яких стануть відомі пізніше.

Першою книгою серії, яка надійде у продаж, стане варіація на тему «Почуття і чутливості» Троллоп. «Нортенгерське абатство» Макдермід вийде 2014 року, а «Гордість і упередження» Сіттенфелд надійде в продаж роком пізніше.

Раніше романи Джейн Остін вже піддавалися переробці. Так, 2009 року була видана книга «Гордість і упередження і зомбі», в якій роман між Елізабет Беннет і містером Дарсі розгортався на фоні нашестя живих мерців. 2011 року в продаж надійшов детектив «Смерть приходить у Пемберлі» британки Філліс Дороті Джеймс, який є продовженням «Гордості і упередження». Основна інтрига в нім пов'язана зі вбивством, яке нібито скоїв один із героїв оригінального роману.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-