Співачку Монсеррат Кабальє оголошено персоною нон грата в Азербайджані

Укрінформ
Іспанську оперну співачку Монсеррат Кабальє оголошено персоною нон грата в Азербайджані. Це рішення прийняте на підставі того, що виконавиця днями відвідала Нагірний Карабах, який у Баку вважають азербайджанською територією, окупованою Вірменією.

Про це повідомляє Лента.ру.

"Ми направили ноту протесту іспанській стороні, пояснивши всю ситуацію, і вимагали роз'яснень у зв'язку з відвідуванням Монсеррат Кабальє окупованих територій Азербайджану. У ноті було вказано, що Кабальє не отримає азербайджанської візи, оскільки стає персоною нон грата", - розповіли в азербайджанському диппредставництві в Іспанії.

У посольстві уточнили, що менеджери співачки були завчасно, як тільки стало відомо про її плани відвідати Нагірний Карабах, повідомлені про те, що відвідування "окупованих територій Азербайджану без дозволу Баку є протизаконним". У відповідь, підкреслили в посольстві, представники Кабальє запевнили, що вона не буде давати концертів на спірній території.

Монсеррат Кабальє відвідала Нагірний Карабах 4 червня, прибувши туди із Єревана. Під час цього візиту співачка, зокрема, зустрілася з керівництвом невизнаної республіки, відвідала кафедральний собор Шуши – храм Казанчецоц і монастирський комплекс Нораванк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-