Українці в Нью-Йорку вийшли на протест проти головування росії у Радбезі ООН

Українці в Нью-Йорку вийшли на протест проти головування росії у Радбезі ООН

Фото
Укрінформ
Українська громада Нью-Йорка влаштувала акцію протесту проти російського головування в Раді Безпеки ООН, яке розпочалося 1 квітня.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Нью-Йорку.

Представники громади з українськими прапорами й гаслами зібралися на Тайм-Сквер у центрі Нью-Йорка та рушили ходою до штаб-квартири ООН.

Учасники акції несли плакати з написами «Зупинити рашизм», «росія — убивця», «Українці жертвують своїми життями» та вигукували: «росія – держава-терорист!», «Геть росію з ООН!».

Як пояснив Укрінформу Артур Згуров, один з організаторів акції, вона має на меті привернути увагу громадськості до кількох проблем.

«Ми виступаємо проти головування терористичної держави в Раді Безпеки ООН, а також нагадуємо про річницю трагедії в Бучі та протестуємо проти допуску Міжнародним олімпійським комітетом російських і білоруських спортсменів до Олімпіади», - зазначив він.

Нагадаємо, у Радбезі ООН кожен з його членів головує протягом місяця. Нині на зміну Мозамбіку, який виконував цю функцію в березні, прийшла росія. У травні головуватиме Швейцарія.

Читайте також: У Сеулі українці провели акцію протесту під посольством рф

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба назвав головування росії в Радбезі ООН злим жартом.

Як повідомлялося, 28 березня МОК рекомендував міжнародним федераціям допустити спортсменів з росії та білорусі до міжнародних змагань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-