Прокуратура просить домашній арешт для митрополита УПЦ МП Павла - джерело

Прокуратура просить домашній арешт для митрополита УПЦ МП Павла - джерело

Укрінформ
Прокурори у Шевченківському райсуді столиці заявили клопотання про обрання наміснику Києво-Печерської лаври митрополиту Української православної церкви московського патріархату Павлу (Лебедю) запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Про це Укрінформу повідомив обізнаний співрозмовник в Офісі генпрокурора.

“Прокурори просять суд обрати Павлу запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту”, - сказав співрозмовник.

За його словами, наразі засідання Шевченківського райсуду з обрання запобіжного заходу Павлу уже розпочалося.

Читайте також: СБУ вручила підозру митрополиту УПЦ МП Павлу

Прессекретар Київської обласної прокуратури, яка здійснює процесуальне керівництво у справі митрополита Павла, Олена Ковальова підтвердила Укрінформу, що суд розпочав обирати йому запобіжний захід.

Як повідомляв Укрінформ, 1 квітня близько 7.30 ранку Служба безпеки України вручила підозру наміснику Києво-Печерської лаври митрополиту Української православної церкви московського патріархату Павлу (Лебедю).

Слідчі дії щодо митрополита ведуться за двома статтями Кримінального кодексу України: 161 – "Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками" та 436-2 – "Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників".

Читайте також: Заповідник «Києво-Печерська лавра» подав позов проти УПЦ МП

У будинку намісника Києво-Печерської Лаври проводять обшуки, його викликали на допит.

Раніше суд відмовив у забезпеченні позову Української православної церкви (московського патріархату) до Національного заповідника «Києво-Печерська лавра» про визнання недійсним правочину щодо відмови у продовженні безоплатного користування культовими будівлями та іншим майном, що є державною власністю.

Національний заповідник "Києво-Печерська лавра" оголосив про розрив договору про оренду з Українською православною церквою московського патріархату з 29 березня.

Читайте також: До церкви у Києво-Печерській лаврі комісію МКІП не пускали невідомі в чернечих рясах

30 березня комісія Міністерства культури та інформаційної політики мала розпочати інвентаризацію майна Києво-Печерської лаври. Однак прибічники УПЦ (МП) завадили діяльності комісії.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом перешкоджання журналістській діяльності на території Києво-Печерської лаври. Заявники повідомили, що під час зйомки сюжету один із священнослужителів пошкодив обладнання оператора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-