Глава МЗС Австрії: росії не має зійти з рук злочин агресії

Глава МЗС Австрії: росії не має зійти з рук злочин агресії

Укрінформ
Австрія не дозволить, щоб росії зійшов з рук злочин агресії проти України.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив міністр закордонних справ Австрії Александер Шалленберг у своєму відеозверненні під час Бучанського саміту.

"Міжнародна комісія ООН, яка базується у Відні, підтвердила, що російські війська здійснили воєнні злочини та жорстокі порушення міжнародного гуманітарного права. З простою та цинічною метою: вчинити терор українського народу. Жахливі картинки з Бучі та інших місць назавжди будуть у нашій колективній пам’яті", - зазначив на початку своєї промови австрійський міністр.

Читайте також: Біля ООН у Нью-Йорку відкрилася виставка, що демонструє звірства рф в Україні

Він наголосив на очевидному – "злочинці мають бути притягнуті до відповідальності".

"Не повинно бути безкарності, у тому числі за злочин агресії. Саме тому Австрія нещодавно приєдналася до ключової групи щодо створення Спеціального трибуналу. Ми не дозволимо, щоб росії зійшов з рук цей злочин", - наголосив Шалленберг.

Він вказав на те, що Австрія підтримує розслідування Генпрокуратури України шляхом навчання українських експертів-криміналістів та повністю підтримує зусилля Міжнародної комісії ООН з розслідування в Україні та роботи у рамках "московського механізму" ОБСЄ.

Читайте також: Фінляндія долучилась до роботи з притягнення до відповідальності лідерів рф

"Ми надали 200 тис. євро та надіслали експерта в офіс прокурора МКС для допомоги з розслідуванням. Сьогодні я радий повідомити, що ми зробимо подальший добровільний внесок у 100 тис. євро для підтримки важливої роботи МКС. Ніхто не стоїть над законом", - повідомив глава МЗС Австрії.

Він також додав, що рішення МКС щодо видачі ордера на арешт президента путіна "є кроком у напрямку забезпечення притягнення винних до відповідальності".

Читайте також: путін має заплатити за воєнні злочини – Боррель

Як повідомлялося, 3 березня в Києві відбувся Бучанський саміт. За його результатами близько 50 держав та міжнародних організацій уклали Бучанську декларацію щодо відповідальності росії за скоєні в Україні злочини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-