Кириленко розповів, як просувається проєкт з очищення шахтних вод на Донеччині

Кириленко розповів, як просувається проєкт з очищення шахтних вод на Донеччині

Укрінформ
На Донеччині реалізація проєкту з очищення шахтних вод знаходиться в надактивній стадії. Бо це є альтернативна можливість рятування від безводдя міст центральної частини області.

Про це керівник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко заявив на брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ, відповідаючи на питання - на якій стадії знаходиться реалізація проєкту очищення шахтних вод, що мав запрацювати вже наприкінці березня 2023 року.

«Цей процес - у надактивній стадії. Тобто, самі приміщення, де буде все розміщено (станція очищення води – ред.), вони є, виконано. Є питання в обладнанні, але найближчим часом воно надійде. Ми розуміємо, що є певні затримки його надходження із-за кордону», - сказав Кириленко.

Він зазначив, що ця фільтрація, очищення води, йтиме на центр області, але також це буде застосовано не тільки на одне місто. «Наприклад, у Покровську буде застосовано, як можна сказати, на професійному сленгу – на револьверний спосіб. Тобто, коли буде подаватися і накопичуватися вода в резервуарах», - пояснив керівник регіону.

За словами Кириленка, так само на Донеччині наразі проводиться робота і з буріння глибоких свердловин у сусідніх громадах для того, щоб це було додатковим джерелом води.

«В такому маловодному регіоні як Донеччина ми буримо свердловини 120+ метрів для того, щоб вони були додатковим джерелом до станції очищення», - уточнив очільник області.

Він запевнив, що станція з очищення шахтних вод, а також води, видобутої з глибоких свердловин, скоро вже запрацює в області.

Читайте також: На окупованих територіях люди не мають доступу до якісної питної води – омбудсмен

«Я скажу так: уже в теплу весну я прозвітую і покажу, як функціонує станція очищення шахтних вод і як додатково в цей процес вмикаються нові свердловини, які ми будемо відкривати. Тобто, в принципі я можу сказати, що, з урахуванням затримки обладнання, все йде за планом. Процес продовжується в надактивній стадії», - підсумував Кириленко.

Як повідомлялося, Донецька область перебуває під постійними обстрілами російських військ. Ворог руйнує цивільну інфраструктуру регіону, у тому числі об'єкти водовідведення та водопостачання. В регіоні через бойові дії не функціонує Південно-Донбаський водогін і фактично зневоднено Карлівське водосховище.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-