Представники УПЦ МП прикривають свої злочини правами і свободами вірян – Лубінець

Представники УПЦ МП прикривають свої злочини правами і свободами вірян – Лубінець

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявляє, що представники УПЦ московського патріархату, маніпулюючи правами віруючих, прикривають свої злочини.  

Як передає Укрінформ, про це Лубінець написав у Телеграмі.

Уповноважений повідомив, що зустрівся із постійною координаторкою системи ООН в Україні Деніз Браун та головою Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Матільдою Богнер.

За його словами, тема зустрічі – це питання прав і свобод віруючих в Україні.

Лубінець наголосив, що «наша країна завжди була відкрита та толерантна до всіх релігій світу, а права вірян – захищені законом. Адже право на свободу світогляду і віросповідання закріплено у Конституції України».

«Нині перехід парафій української православної церкви московського патріархату до Православної церкви України — це бажання та вибір самих вірян. Вони розуміють, що УПЦ московського патріархату належить рф, підтримує війну, окупацію українських земель. Окрім цього, сама росія чинить злочини й проти різних релігійних конфесій: обстрілює та руйнує релігійні споруди, вбиває священиків», - зазначив омбудсмен.

Читайте також: Почаївська лавра: Тернопільська облрада пропонує розірвати договір з УПЦ МП

Як підкреслив Лубінець, «в Україні захищені права всіх вірян. А окремі представники УПЦ московського патріархату, маніпулюючи правами віруючих, прикривають свої злочини».

Як повідомляв Укрінформ, у Києво-Печерській лаврі заявили про розрив договору про оренду з УПЦ МП з 29 березня.

Намісник Києво-Печерської лаври митрополит Павло наголосив, що ченці не збираються виселятися з Лаври.

У свою чергу міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко зауважив, що ченці зможуть після завершення державних перевірок залишитись у Лаврі за певних умов.

Глава Православної церкви України митрополит Київський і всієї України Епіфаній у зверненні до братії Києво-Печерської Лаври та громадськості запевнив, що про закриття монастиря в Лаврі та припинення в ньому молитви, богослужінь, чернечого життя не йдеться.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-