Мільйон снарядів для України: Боррель представить пропозицію саміту ЄС

Мільйон снарядів для України: Боррель представить пропозицію саміту ЄС

Укрінформ
Один мільйон снарядів для України протягом року за 2 млрд євро - таку пропозицію представить на саміті Євросоюзу у четвер високий представник ЄС Жозеп Боррель.

Про це він поінформував у Брюсселі перед початком саміту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні ми будемо також говорити про Україну. Я поясню лідерам (ЄС) угоду щодо надання боєприпасів для України. Вони обговорювали цю тему під час попередньої Європейської Ради, коли Естонія зробила таку пропозицію, і ми отримали завдання її виконати. Тож на цій Європейській Раді я маю обов’язок і честь представити лідерам наші пропозиції з надання боєприпасів для України: один мільйон снарядів протягом 12 місяців за два мільярди євро - це якщо підсумувати», - сказав високий представник ЄС.

Читайте також: Боєприпаси для України: Іспанія долучилася до угоди Євросоюзу

Він також висловив намір поінформувати учасників саміту про нещодавню зустріч в Охриді (Північна Македонія – ред.), де за посередництва ЄС була досягнута домовленість між лідерами Сербії та Косова щодо подальшої нормалізації двосторонніх відносин, за яку обидві сторони несуть спільну відповідальність.

Як повідомлялося, 23 березня у Брюсселі розпочався дводенний саміт ЄС, першим питанням якого є розгляд ситуації в Україні. В режимі телеконференції перед учасниками саміту виступить Президент України Володимир Зеленський.

Іншими питаннями, які розглядатимуть лідери ЄС, будуть стійкість Єдиного ринку та економіки ЄС, фінансова стабільність та забезпечення конкурентоспроможності Європейського Союзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-