Почаївська лавра: Тернопільська облрада пропонує розірвати договір з УПЦ МП

Почаївська лавра: Тернопільська облрада пропонує розірвати договір з УПЦ МП

Укрінформ
На засіданні п’ятої сесії Тернопільської обласної ради було запропоновано розірвати договір користування комплексом споруд Почаївської лаври УПЦ МП.

Про це повідомляє у Фейсбуці голова Тернопільської облради Михайло Головко, передає Укрінформ.

“Сьогодні, 22 березня, відбулося продовження другого пленарного засідання п’ятої сесії Тернопільської обласної ради. Основні пункти стосувалися звернень Тернопільської обласної ради... Ключовими питаннями продовження другого пленарного засідання п’ятої сесії Тернопільської обласної ради залишаються пункти про звільнення Тернопільської області від агентури кремля – московського патріархату”, - йдеться в повідомленні.

Голова облради зауважив, що на сесії підтримали звернення до Прем’єр-міністра України, Міністерства культури та інформаційної політики про розірвання договору «Про безоплатне користування Свято-Успенською Почаївською Лаврою – комплексом споруд Почаївської Лаври – пам’ятками архітектури, що є державною власністю і належать до сфери управління Держбуду України», укладеного 12 грудня 2003 року між Державним комітетом України з будівництва та архітектури та Свято-Успенською Лаврою Української Православної Церкви до 2052 року.

Читайте також: Намісник Києво-Печерської лаври від УПЦ МП заявив: ченці не виселяться до 29 березня

Як повідомляв Укрінформ, у січні за розпорядженням голови обласної ради на Тернопільщині створили робочу групу з питань правомірності використання УПЦ МП комплексу споруд Почаївської Свято-Успенської лаври.

Перше фото: Вікіпедія

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-