Ворог із літа не може взяти в «кліщі» Бахмут та Авдіївку - Донецька ОВА

Ворог із літа не може взяти в «кліщі» Бахмут та Авдіївку - Донецька ОВА

Укрінформ
На Авдіївському та Бахмутському напрямках на Донеччині ворог не може виконати свої наміри протягом багатьох місяців. Військове командування України розуміє ситуацію на цих напрямках.

Про це керівник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко заявив на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

«Є активізація на цьому напрямку – Авдіївський та Бахмутський напрямки. На Лиманському дещо інша ситуація. Вони так чи інакше мають схожість у діях противника. Тобто тактика застосування «кліщів» в обхід з однієї та з другої сторони. У варіанті Бахмуту - це північ і південь міста, хочуть (російські загарбники – ред.) просунутись і досягти рівня оточення. І ті наміри, які має ворог, він не може виконати вже протягом багатьох місяців, починаючи активно по Авдіївці з літа 2022 року, а по Бахмуту ми також бачимо, що влітку були перші плани захопити це місто», - сказав Кириленко.

Він зазначив, що наразі на цих напрямках спостерігається загострення, і там максимально зосереджують та підтягують свої резерви російські загарбники.

Але всі наміри ворога для українських військових зрозумілі, підкреслив керівник ОВА.

Читайте також: У районі Сватового та Кремінної росіяни хочуть розширити «зону безпеки» – британська розвідка

«Вони (наміри противника – ред.) зрозумілі нашому військовому командуванню, особисто Президент тримає на контролі це питання і воно чи не найголовніше на обговоренні Ставки. Я точно можу сказати, що військове командування розуміє, яка ситуація відбувається на цих двох, одних з найгарячіших напрямків на Донеччині», - заявив Кириленко.

Читайте також: У Бахмуті тривають вуличні бої, прикордонники відбили штурм ворога

Як повідомлялося, російська армія не полишає намірів повністю захопити Донецьку область, зосереджує основні зусилля на наступальних діях на Бахмут та Авдіївку. Президент Володимир Зеленський 22 березня 2023 року відвідав передові позиції українських військових на Бахмутському напрямку та вручив військовослужбовцям державні нагороди.

Перше фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-