СБУ повідомила про підозру депутату держдуми, якого рф зробила «куратором» Херсонщини

СБУ повідомила про підозру депутату держдуми, якого рф зробила «куратором» Херсонщини

Укрінформ
Служба безпеки повідомила про підозру депутату держдуми російської федерації Ігорю Кастюкевичу в організації проведення референдуму на тимчасово захопленій території Херсонщини.

Відповідна інформація оприлюднена у Телеграм-каналах Служби безпеки і Офісу генпрокурора.

“СБУ повідомила про підозру депутату держдуми рф, який вважається куратором окупованої Херсонщини від рф. Служба безпеки зібрала доказову базу на депутата державної думи рф Ігоря Кастюкевича. Він сприяв поширенню окупаційного режиму в тимчасово захопленій частині півдня України. Посадовець особисто координував процес організації та проведення незаконного референдуму щодо «приєднання» Херсонщини до складу рф”, - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Костюкевич є заступником керівника прокремлівської фракції «єдіная росія» і входить до найближчого оточення вищого військово-політичного керівництва країни-агресора.

У період з 23 до 28 вересня минулого року він перебував у тимчасово захопленому Херсоні, де забезпечував «потрібні» результати фейкового плебісциту.

Саме за його вказівкою представники «виборчкомів» спільно з озброєними загарбниками обходили домівки місцевих жителів і змушували їх «голосувати» на користь кремля.

Також російський депутат знімав та викладав у своїх пабліках постановочні відео про роздачу російської «гуманітарки» в регіоні.

СБУ інкримінує Костюкевичу порушення ч. 3 ст. 110 ККУ (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

Наразі зловмисник перебуває на території росії. Тривають комплексні заходи для його притягнення до відповідальності за злочини проти нашої держави, зазначили у спецслужбі.

Читайте також: Запорізький суд дав 15 років тюрми гауляйтеру Бердянська

Як повідомляв Укрінформ, 20 вересня 2022 року ватажки «л/днр» та колаборанти на тимчасово захоплених росією територіях Херсонської і Запорізької областей оголосили «референдуми про приєднання до росії» та призначили їх на 23-27 вересня.

Лідери західних країн вже заявили, що будь-які російські псевдореферендуми в Україні будуть нелегітимними.

Водночас президент рф путін 21 вересня сказав, що росія визнає результати «референдумів».

У ході контрнаступу на Півдні, 11 листопада 2022 ЗСУ визволили Херсон, відкинувши російські війська на лівий берег Дніпра.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-