Військовим передали системи «SurgiBox» для хірургічних операцій у польових умовах — Наєв

Військовим передали системи «SurgiBox» для хірургічних операцій у польових умовах — Наєв

Відео
Укрінформ
Військовому шпиталю, який виконує завдання у Північній операційній зоні, передали унікальні портативні інноваційні системи «SurgiBox» для проведення невідкладних хірургічних операцій в польових умовах.

Як передає Укрінформ, про це в Фейсбуці повідомляє командувач Об’єднаних Сил ЗС України генерал-лейтенант Сергій Наєв.

«Важливість цієї допомоги полягає в тому, що даний військовий медичний заклад є провідним, який виділяє лікарсько-сестринські бригади, що виїжджають на передову, на ті підрозділи, які виконують завдання на державному кордоні з російською федерацією. Унаслідок артилерійських та мінометних обстрілів, авіаційних ударів та ракетних ударів, які ворог наносить по прикордонню, виникають питання термінового надання лікарської допомоги. Але, відтепер ці лікарські бригади будуть забезпечені вже надсучасним хірургічним оснащенням, яке допоможе їм в роботі», – відзначив Наєв.

За його словами, загалом медперсоналу госпіталю передано 38 операційних комплектів, але в ході реалізації гуманітарних програм Командування Об’єднаних сил в подальшому є можливість задовольнити й більшу потребу в них.

Читайте також: Від ворожих обстрілів постійно потерпають 34 населені пункти Чернігівщини - Наєв

Як зазначається, ургентно-операційне поле використовується під час екстреної медичної допомоги хірургічним хворим в неопераційних польових умовах. Це обладнання допомагає економити, по-перше, час для обробки операційного поля, по-друге, допомагає забезпечувати стерильність в умовах агресивного середовища. А саме у підвалах, палатках, на умовах перевезення санітарним транспортом. Це те, що забезпечує негайний оперативний доступ до важкого поранення, забезпечує збереження життя такого пораненого там, де не можна надати кваліфіковану допомогу в умовах операційної.

Читайте також: Україна посилила всі види розвідки, щоб не допустити наступу ворога на півночі - Наєв

За інформацією Наєва, інноваційні портативні системи «SurgiBox» для проведення невідкладних хірургічних операцій в польових умовах передано командуванню Об’єднаних Сил ЗС України від американської неурядової організації за сприяння благодійного фонду «Захистити майбутнє».

Як повідомляв Укрінформ, львівська екстрена меддопомога передала на прифронтові території 28 броньованих "швидких".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-