Суд арештував активи російського олігарха на ₴20 мільйонів

Суд арештував активи російського олігарха на ₴20 мільйонів

Укрінформ
Суд наклав арешт на активи підприємства бенефіціарним власником якого є російський олігарх.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

“За клопотанням прокурорів Офісу генерального прокурора судом накладено арешт на активи підприємства бенефіціарним власником якого є російський олігарх - акціонер та член ради директорів російської компанії, що входить до складу корпорації “ростех”. Вартість арештованого майна становить 20 млн грн”, - ідеться в повідомленні.

За даними слідства, службові особи товариства з обмеженою відповідальністю “ВСМПО Титан Україна” вчиняли дії спрямовані на приховування активів, які перебували на його балансі, шляхом укладення “фіктивних” договорів купівлі-продажу з одним з приватних підприємств.

ТОВ “ВСМПО Титан Україна” отримало в оренду від цього підприємства нібито реалізоване майно, яке в подальшому використовувалося у виробничій діяльності компанії.

Згідно рішення Ради національної безпеки і оборони України стосовно бенефіціарного власника передбачено обмежувальні заходи.

Досудове розслідування здійснює Бюро економічної безпеки за оперативного супроводу Служби безпеки України.

Читайте також: АРМА продало арештованого російського аміаку на ₴1,32 мільярда

За даними ЗМІ, йдеться про російського олігарха Михайла Шелкова. Раніше конфісковані активи Шелкова перейшли в управління Фонду державного майна з метою їх подальшої приватизації або оренди. Серед конфіскованих активів 100% ТОВ «ВСМПО Титан Україна»‎, 100% ТОВ «Демурінський гірничо-збагачувальний комбінат»‎, 100% ТОВ «Тай-Мінералс»‎, 100% ТОВ «Інвестагро»‎.

Як повідомляв Укрінформ, у безерзні Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Міністерства юстиції щодо конфіскації часток російського олігарха Аркадія Ротенберга та його сина Ігоря у столичному ТРЦ Ocean Plaza.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-