У Британії під час ремонту кухні виявили фрески віком майже 400 років

У Британії під час ремонту кухні виявили фрески віком майже 400 років

Фото
Укрінформ
Фрески, яким приблизно 400 років, було виявлено у вівторок у квартирі на півночі Англії під час ремонту кухні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNN

“Ми думали, що, можливо, це шпалери у вікторіанському стилі, але вони були значно більшими, ніж я вважав спочатку”, - сказав власник квартири Люк Бадворт.

Старовинну картину знайшов аналітик дослідницьких даних із Університету Лідса Люком Бадвортом та його партнеркою Хейзл Муні у їхній однокімнатній квартирі у британському місті Йорк. Квартира є частиною георгіанської будівлі 1797 року.

За словами Бадворта, обидва фризи мають розміри приблизно 9 футів на 4 фути (приблизно 2,7 метра на 1,2 метра), хоча вони обрізані у верхній частині стелею.

Нещодавно відкритий фриз зображує біблійну сцену, у якій чоловіка у клітці тягне за собою ангел. Також є зображення чоловіка у білому візку, який, за словами Бадворта, їде у небесне царство.

Читайте також: В Єгипті знайшли статую усміхненого мінісфінкса

Обидва фризи містять сцени із книги 1935 року під назвою “Емблеми”, написаної Френсісом Куорлзом.

Вважається, що картини були створені між 1635 і 1700 роками.

Бадворт зв’язався з державним органом “Історична Англія”, який піклується про історичне середовище країни. Представник від цього органу оглянув виявлений витвір мистецтва та зробив декілька детальних фотографій. “Історична Англія” подарувала парі копію фриза у натуральну величину та порадила прикрити знахідку, щоб зберегти її.

Зроблені зображення картин також було передано до відділу збереження настінного живопису Інституту мистецтв Курто у Лондоні.

Читайте також: До музею Фінляндії передали тисячолітню прикрасу, яку знайшли ще у 1960-х роках

Як повідомляв Укрінформ, у річницю знищення художнього музею Куїнджі в Маріуполі український дизайнер Дмитро Кіфуляк та директор House Museum Еван Кертіс Чарльз Холл створили його цифрову реконструкцію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-