Суд продовжив арешт Микитася у справі про рекордний хабар ще на два місяці

Суд продовжив арешт Микитася у справі про рекордний хабар ще на два місяці

Укрінформ
Вищий антикорупційний суд ще на два місяці продовжив термін тримання під вартою колишнього народного депутата, який обвинувачується у пропозиції рекордного хабара у 22 мільйони євро за можливість будувати метро в місті Дніпро.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури в Фейсбуці.

“7 лютого 2023 року у ході підготовчого розгляду колегія суддів ВАКС задовольнила клопотання прокурора САП та продовжила строк дії запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 85 млн грн застави народному депутату України VIII скликання, який обвинувачується у пропозиції надання 22 млн євро міському голові міста Дніпра за сприяння у будівництві метрополітену в місті Дніпро”, - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, дію запобіжного заходу продовжено ще на 2 місяці - до 07 квітня 2023 року.

Також суд відмовив стороні захисту в задоволенні клопотання про повернення обвинувального акту прокурору.

Наступне засідання у справі призначено на 23 лютого 2023 року.

Читайте також: Адвокат Микитася каже, що його підзахисний нічого незаконного Філатову не пропонував

Як повідомлялося, 18 жовтня у НАБУ поінформували, що затримали колишнього народного депутата на спробі дати меру Дніпра Борису Філатову хабаря в розмірі 22 мільйони євро.

За інформацією слідства, ці гроші пропонувалися за можливість отримати підряд з будівництва метро у місті.

Зі свого боку адвокат колишнього народного депутата, ексголови компанії "УкрБуд" Максима Микитася, обвинувачуваного у пропозиції хабаря, під час судового засідання з обрання йому запобіжного заходу заявив, що дії мера Дніпра виглядають як провокація хабаря. За його словами, Філатов написав заяву в НАБУ на Микитася ще 5 вересня, не маючи від нього відповідної пропозиції. Також захист Микитася вважає оголошену йому підозру у хабарництві необґрунтованою.

Під час засідання з обрання запобіжного заходу прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Сергій Подгорець клопотав у ВАКС про обрання Микитасю запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 200 млн грн.

Вищий антикорупційний суд тоді обрав екснардепу Микитасю запобіжний захід у вигляді арешту до 16 грудня 2022 року з можливістю внесення 260 млн грн застави.

1 листопада 2022 року Апеляційна палата Вищого антикорупційного судузалишила Микитася під вартою, але зменшила розмір застави до 100 млн грн. Пізніше ВАКС продовжив до 12 лютого термін тримання під вартою ексдепутата.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-