кремль запустив «цунамі пропаганди» після вторгнення в Україну - віцепрезидентка Єврокомісії

кремль запустив «цунамі пропаганди» після вторгнення в Україну - віцепрезидентка Єврокомісії

Укрінформ
Після повномасштабного вторгнення в Україну у лютому минулого року кремль запустив «цунамі дезінформації», аби зламати дух опору українського народу та зменшити рівень підтримки і солідарності європейців з Україною.

Про це заявила віцепрезидентка Європейської комісії з питань цінностей та прозорості Вера Юрова на конференції «Відповідь ЄС на закордонні інформаційні маніпуляції», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Вторгнення рф в Україну є нагадуванням про ризики, які становить дезінформація та зовнішнє втручання. кремль веде свою війну за допомогою не лише бомб, а й слів. Від початку війни кремль запустив цунамі пропаганди. Але інформаційні маніпуляції та дезінформація розпочалися задовго до початку війни. Вони (росія - ред.) ніколи не недооцінювали силу свободи слова в демократичному світі, саме тому вони заборонили її у себе вдома», - наголосила Юрова.

За її словами, мета інформаційних маніпуляцій та дезінформації - дестабілізувати європейські демократії та підірвати безпеку. Такі дії є актом агресії, провісником смерті та руйнувань, свідченням чого є масові звірства російських загарбників в Україні.

Читайте також: Ткаченко обговорив з представниками Єврокомісії перехід до проактивних дій проти роспропаганди

«Оскільки я зростала в комуністичній Чехословаччині, то розумію таку логіку. У минулому авторитарні режими перетворювали критичне мислення на злочин. Вони намагалися вбити надію на те, що краще життя можливе. Вони хотіли поширити страх, щоб ми підкорилися і були слухняними», - заявила Юрова.

Як вона зауважила, у кремлі знають, яку велику роль у демократичному суспільстві відіграє громадська думка. Саме тому російські пропагандисти намагаються спрямовувати свої атаки проти громадської підтримки європейцями санкцій ЄС, допомоги для України або проти щирого ставлення до українців, що рятуються від війни на території європейських країн.

«Ми чітко бачимо: з погляду техніки та тактики, з початку війни ці російські операції з дезінформації вже не є прихованими. Прямим джерелом дезінформації стали навіть офіційні акаунти російських державних органів, що до цього не було настільки очевидним», - підкреслила віцепрезидент Єврокомісії.

Вона згадала свої нещодавні візити до Львова і Києва, де спілкувалася із українською молоддю, яка вразила її своїм прагненням бути частиною демократичного європейського суспільства.

Читайте також: Українці воюють не тільки за свою свободу, а й за світові цінності - Боррель

«Лише ті, хто щось втрачають, розуміють цінність того, що вони втратили... Українці нагадали нам, що демократія вразлива і що саме ЄС, як проєкт миру, є, ймовірно, найкращим гарантом прав та свобод, які створювало людство. Тож ми маємо дати найкращу у світі відповідь на інформаційні маніпуляції та зовнішні втручання, з повною повагою до свободи слова. Саме це ми і робимо», - наголосила Юрова.

Як повідомляв Укрінформ, голова представництва Європейського Союзу в Україні Матті Маасікас наголошував, що ЄС визнає дезінформацію одним з найбільших викликів для Європи, що вимагає скоординованої відповіді від усіх країн-членів ЄС, онлайн-платформ, ЗМІ та наших міжнародних партнерів. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-